Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ερωτηση για την ψυχιατρικη κλινικη στο γενικο νοσοκομειο αργους

ΘΕΜΑ: Ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Δημήτρη Κοδέλα, για τη λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας
18-7-2012
Θέμα: Λειτουργία ψυχιατρικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους

Στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους, βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης, κτίριο για τη στέγαση ψυχιατρικής κλινικής, προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Για τις ανάγκες δε λειτουργίας της έχει ήδη προσληφθεί νοσηλευτικό προσωπικό και εκκρεμεί η πρόσληψη ιατρικού προσωπικού.
Όμως, υπάρχει η πληροφόρηση ότι μεθοδεύεται η διαδικασία αλλαγής της χρήσης του συγκεκριμένου κτιρίου, που σημειωτέον έχει συγχρηματοδοτηθεί από πιστώσεις ΕΣΠΑ, προς εξυπηρέτηση άλλων σχεδιασμών για την υγεία στην Αργολίδα.
Άλλωστε, σχετικές εισηγήσεις έχουν κατατεθεί στο παρελθόν και στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο MANAGEMENT Υπηρεσιών Υγείας, 21-22 Οκτωβρίου 2011.
Φαίνεται δε να μεθοδεύεται ότι η αλλαγή της χρήσης της νέας πτέρυγας θα εμφανιστεί ως προσωρινή, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις.
Είναι προφανές ότι η ίδρυση ψυχιατρικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους θα συμβάλλει ουσιαστικά στην καθημερινή φροντίδα και παρακολούθηση των ασθενών, στο πλαίσιο του αποϊδρυματισμού και της κοινωνικοποίησής τους. Τα όποια δε κενά σε ιατρικό προσωπικό θα μπορούσαν άμεσα, και μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού, να καλυφθούν με την πρόσληψη «επικουρικών» ιατρών.
Ειδικά στην εποχή που κυριαρχεί η βαρβαρότητα των μνημονίων, όπου η ανεργία και η ραγδαία φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας οδηγούν στην απελπισία και στην απόγνωση, είναι δυστυχώς αναμενόμενη, μεταξύ των άλλων, και η εκρηκτική αύξηση των περιστατικών διαταραχής της ψυχικής υγείας. Άλλωστε όλες οι μελέτες και οι στατιστικές για περιοχές που εφαρμόστηκαν αντίστοιχα προγράμματα λιτότητας, είναι κοινωνικά μακάβριες. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο, πέραν της άμεσης αλλαγής πορείας της χώρας, καθίσταται αναγκαία η άμεση ενίσχυση των προνοιακών δομών που αφορούν στην ψυχική υγεία.

Για τους παραπάνω λόγους, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση του νέου κτιρίου για τη στέγαση της ψυχιατρικής κλινικής;
2. Πότε προβλέπεται η έναρξη της λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής;
3. Υπάρχει στο σχεδιασμό του Υπουργείου σας η, έστω και προσωρινή, αλλαγή της χρήσης του κτιρίου;
4. Έχει εξεταστεί από το Υπουργείο η πρόσληψη «επικουρικών» ιατρών για τις ανάγκες λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Άργους, έτσι ώστε να μην καταστεί ανενεργή και να προχωρήσει τεχνηέντως η διαδικασία αλλαγής χρήσης του κτιρίου που προορίζεται γι’ αυτήν;


Γραφείο Τύπου
18/07/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.