Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Όχι στο ξεπούλημα της ΑΤΕ


Δήλωση για το εθνικό και οικονομικό έγκλημα ξεπουλήματος της ΑΤΕ


Η νέα τρικομματική κυβέρνηση καταφέρνει να αποτελέσει άξιο συνεχιστή των χειρότερων ημερών διαπλοκής του πολιτικού συστήματος. Χαρίζει σε μια νύχτα και με διαδικασίες πλήρους αδιαφάνειας την “καλή” ΑΤΕ στους πολιτικούς της φίλους από το τραπεζικό λόμπυ.

Να θυμίσουμε ότι η ΑΤΕ το 2011 ήταν κερδοφόρα (εξαιρουμένης της ζημιάς του PSI), συμμετείχε στο PSI έχοντας τις ψευδείς διαβεβαιώσεις ότι οι ζημιές της θα αναπληρώνονταν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), κατέχει πάνω από το 70% των συνολικών χορηγήσεων στον αγροτικό τομέα και ελέγχει πάνω από το 40% του εγγείου αγροτικού κεφαλαίου, έχει εκτεταμένο δίκτυο και τεχνογνωσία, κατέχει θυγατρικές κρίσιμες για την αγροτική οικονομία (Δωδώνη, Ελληνική Βιομηχανία Zάχαρης, ΣΕΚΑΠ, κ.ά.).


Τι λιγότερο από μέγα σκάνδαλο αποτελεί το ότι αυτή η τράπεζα διασπάται σε “καλή” και “κακή,” με την πρώτη να μεταβιβάζεται σε μια ιδιωτική τράπεζα η οποία διαθέτει κεφαλαιακή επάρκεια αποκλειστικά χάρις στην ενίσχυσή της από το ΤΧΣ; Δηλαδή με τα δικά μας χρήματα μια ιδιωτική τράπεζα αγοράζει μια τράπεζα που μας ανήκει!

Το μεγαλύτερο όμως ζήτημα για το οποίο όσοι δρομολογούν την παραπάνω εξέλιξη θα πρέπει να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό είναι η αφαίρεση ενός βασικού χρηματοπιστωτικού εργαλείου, του τελευταίου (μαζί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) υπό τον βασικό έλεγχο του Δημοσίου, που θα μπορούσε να παίξει κεντρικό ρόλο σε μια πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και ειδικά της αγροτικής οικονομίας και στήριξης του αγροτικού κόσμου, ο οποίος βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.

Είναι προφανές πως η νέα κυβέρνηση το μόνο που της έχει απομείνει να κάνει, για το υπόλοιπο της θητείας της, είναι να εξυπηρετήσει τους “εντιμότατους” φίλους της και να στείλει ένα μήνυμα πλήρους υποταγής στην τρόικα. Είναι εχθρική και αδιάφορη για το δράμα που βιώνει ο ελληνικός λαός και για την πορεία παραγωγικής, οικονομικής, κοινωνικής κατάρρευσης της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πιέζει με κάθε τρόπο για να ματαιωθεί η σκανδαλώδης μεταβίβαση της ΑΤΕ. Την Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 στις 10.00 πμ στην αίθουσα της Γερουσίας (1ος όροφος) της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καλεί σε συζήτηση και συντονισμό τους συνδικαλιστικούς φορείς και τις αγροτικές οργανώσεις με στόχο την ακύρωση της διάσπασης της ΑΤΕ σε «κακή» και «καλή» τράπεζα, με τη χαριστική παραχώρηση της τελευταίας στην Τράπεζα Πειραιώς και τη διατήρηση της ΑΤΕ ως ενιαίας δημόσιας Τράπεζας, η οποία με την ανακεφαλαιοποίηση και την ανασυγκρότησή της θα πρέπει να αναλάβει ένα εθνικό ρόλο στήριξης του αγροτικού κόσμου και αναβάθμισης της αγροτικής παραγωγής!
Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΑΤΕ τη Δευτέρα 30 Ιουλίου.
Ο αγώνας για τη ματαίωση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την ΑΤΕ είναι αγώνας των εργαζομένων σε αυτή, αγώνας των αγροτών και των κτηνοτρόφων, αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας. Αν πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και κινητοποιηθούμε αποτελεσματικά μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Καλώ τους δύο βουλευτές του νομού, τον κ. Αδριανό και τον κ. Μανιάτη, τα κόμματα των οποίων μετέχουν στην Κυβέρνηση, να τοποθετηθούν δημόσια και να εξηγήσουν στους πολίτες της Αργολίδας και ιδίως στους αγρότες τι υπαγόρευσε την πώληση της ΑΤΕ και αν οι ίδιοι συμφωνούν με την απόφαση αυτή.
Υγ. Όσοι αγρότες, εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων, εργαζόμενοι στα υποκαταστήματα της ΑΤΕ επιθυμούν να πάρουν μέρος στη συζήτηση που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ την Τρίτη μπορούν να επικοινωνήσουν στο 6970-072313.
Δημήτρης Κοδέλας
βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.