Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Δραματική η κατάσταση στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου

Δήλωση για τη δραματική κατάσταση στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου


Εξαιρετικά επικίνδυνη και για τη δημόσια υγεία αποδεικνύεται η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης. Η στάση πληρωμών απέναντι και στους φαρμακοποιούς, έχει ως συνέπεια τη συσσώρευση τεράστιων χρεών γιαυτούς, καθιστώντας εν τέλει μη βιώσιμα τα Ελληνικά Φαρμακεία. Η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας, καθώς και πολλούς άλλους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, στην αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους.


Ύστερα και από αυτή την εξέλιξη, όλοι οι κρίκοι που αφορούν στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Αργολίδα βρίσκονται υπό κατάρρευση. Τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λειτουργίας ενώ δρομολογείται το κλείσιμο του Νοσοκομείου Ναυπλίου, οι εφημερίες και υπερωρίες είναι απλήρωτες και λόγω της υποστελέχωσης δεν μπορούν να «βγουν», παρουσιάζονται σ’ αυτά τεράστιες ελλείψεις σε υλικά και αναλώσιμα, ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει και οι συμβεβλημένοι γιατροί αναστέλλουν τη συνεργασία τους, πολλά φαρμακεία είναι έτοιμα να βάλουν λουκέτο και οι ασφαλισμένοι αδυνατούν πλέον να πάρουν και τα φάρμακά τους, η συμμετοχή στα οποία έχει ήδη αυξηθεί.
Μάλιστα, η τελευταία απόφαση της κυβέρνησης να «λαδώσει» μερικούς φαρμακοποιούς, καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις και πληρώνοντας αυτούς που δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, είναι χαρακτηριστική των νέων τρικομματικών ηθών.
Αν στην παραπάνω τραγική και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία κατάσταση προσθέσουμε τον αποκλεισμό από το σύστημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τωνμη εχόντωνανασφάλιστων (ακόμα και πρώην αυτοαπασχολούμενων) και των μακροχρόνια ανέργων συμπολιτών μας τότε η κατάσταση γίνεται άκρως εκρηκτική.

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να φάνηκε εξαιρετικά γενναιόδωρη με τη Siemens και να είναι συνεπής απέναντι στους δανειστές, όμως είναι εγκληματικά φειδωλή και ασυνεπής σε βασικές υποχρεώσεις της, που αφορούν στην υγεία των πολιτών. Μάλιστα, η προσήλωσή της στις νέες περικοπές που σχεδιάζονται καταδεικνύουν την κυνική της αδιαφορία για τις τρομερές κοινωνικές επιπτώσεις που συνεπάγονται.
Ας καταλάβουν οι κυβερνώντες πως με την υγεία των Ελλήνων πολιτών δε μπορεί κανείς να παίζει, ούτε να πειραματίζεται, υποτασσόμενος στις εντολές της τρόικας. Ας αναζητήσουν μεταξύ τους τις ευθύνες για τη χρεοκοπία των ταμείων, των οποίων τα αποθεματικά επί χρόνια τζόγαραν, στη συνέχεια τα “κούρεψαν” και σήμερα αδυνατούν να τα στηρίξουν. Ας περικόψουν χρήματα από τις πληρωμές των τοκογλύφων και της τρόικας, της οποίας οι μνημονιακές «εμμονές» οδηγούν τη χώρα και το λαό στην καταστροφή και τη χρεοκοπία.
Ο ελληνικός λαός θα πάρει “ΑΝΑΣΑ” επιβίωσης και αξιοπρέπειας μέσα από τους αγώνες του για να απαλλαγεί το γρηγορότερο από τα μνημόνια, όσους τα υπηρετούν και την τρόικα.

29/08/2012
Δημήτρης Κοδέλας
Βουλευτής Αργολίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.