Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Αποδυναμώνουν το Νοσοκομείο Ναυπλίου ...για να το κλείσουν

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ-ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Να υπερασπίσουμε το Δικαίωμα στην Υγεία

Η αποδυνάμωση του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου, συνεχίζεται. Μετά την απόφαση της Διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη μετακίνηση ενός παιδιάτρου από το Κέντρο Υγείας Λυγουριού στο Νοσοκομείο Κορίνθου, ζητείται η μετακίνηση και άλλου ιατρού, άλλης ειδικότητας, από το Νοσοκομείο Ναυπλίου σε άλλο Νοσοκομείο της Πελοποννήσου.

Με πρόσχημα την αδυναμία πραγματοποίησης νέων προσλήψεων, που έχει επιβάλλει η Τρόικα στην τρικομματική Κυβέρνηση, ακολουθείται η πρακτική των μετακινήσεων ιατρών από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο. Με τον τρόπο αυτόν αποδυναμώνουν ειδικά τα νοσοκομεία που στοχεύουν να κλείσουν, έτσι ώστε να δημιουργήσουν μια χαώδη κατάσταση, με νοσοκομεία χωρίς ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, που θα αδυνατούν παντελώς να λειτουργήσουν.
Στο πλαίσιο αυτό, μεθοδεύουν με κάθε τρόπο την άμεση αποδυνάμωση του νοσοκομείου Ναυπλίου, έτσι ώστε το Δεκέμβριο του 2012, που προβλέπεται να έχει εκδοθεί ο νέος Οργανισμός ενός ενιαίου Νοσοκομείου στην Αργολίδα, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από την 1-1-2013, το νοσοκομείο Ναυπλίου να έχει οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο.

Είναι προφανές ότι η μη κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού στα δυο νοσοκομεία σε συνδυασμό με τον ενιαίο οργανισμό οδηγεί με βεβαιότητα στο ένα νοσοκομείο, το ίδιο και η επιχειρούμενη ενοποίηση κλινικών. Στην κατάργηση δηλαδή του νοσοκομείου Ναυπλίου.
Γίνεται, επίσης, κατανοητό από τους πολίτες ότι η αρχή του «ενός νοσοκομείου που θα λειτουργεί σε δύο κτίρια» είναι δούρειος ίππος για την κατάργηση του ενός, συμβαδίζοντας πλήρως με τις επιδιώξεις του υπουργείου Υγείας και της τρόικας.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην υγεία των πολιτών της Αργολίδας επιβάλει την λειτουργία και των δύο νοσοκομείων της και των δύο Κέντρων Υγείας, τα οποία πρέπει παρά τις τροϊκανές “απαγορεύσεις” να ενισχυθούν άμεσα σε προσωπικό και υποδομές, σύμφωνα με σχεδιασμούς που αφορούν στο δικαίωμα στην υγεία, στα δικαιώματα των ασθενών.
Οποιαδήποτε απόπειρα άμεσης ή έμμεσης υποβάθμισης της υγείας στο Νομό και δρομολόγησης άλλων επιλογών θα βρει απέναντί της το σύνολο των Αργολιδέων.

06/08/2012 

Δημήτρης Κοδέλας
βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.