Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Παρέμβαση στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών στο Ελατοχώρι

Την Κυριακή 10/09/2012 παρεβρέθηκαν οι Βασίλης Χατζηλάμπρου, βουλευτής Αχαϊας, και Δημήτρης Κοδέλας, βουλευτής Αργολίδας, στις εργασίες του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών στο Ελατοχώρι στο Νομό Πιερίας.
Σε χαιρετισμό που έκανε ο Δημήτρης Κοδέλας, μέλος της Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόνισε τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων που ο αγροτικός τομέας έγινε ελλειμματικός και η χώρα μετατράπηκε σε πεδίο αθρόων εισαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων.
Παρατήρησε ότι είναι εμφανής η έλλειψη οποιουδήποτε εθνικού σχεδιασμού για την αγροτική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Σε αυτό συντείνουν τόσο η διάλυση της ΑΤΕ, με αποτέλεσμα, πέραν του ζητήματος των υποθηκών αγροτικής γης, να μην υπάρχει χρηματοπιστωτικό εργαλείο που να στηρίξει την αγροτική ανάπτυξη, όσο και η εκποίηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης αλλά και της Δωδώνης, ενέργεια που στηρίζει τα καρτέλ γάλακτος αποδυναμώνει τους κτηνοτρόφους οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.
Τέλος, ανέφερε ότι θα πρέπει να εξετάσουμε την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα σε σχέση με το μεγάλο πρόβλημα επισιτιστικής κρίσης του ελληνικού πληθυσμού, φαινόμενο που θα ενταθεί λόγω της εφαρμογής των νέων σκληρών μνημονιακών μέτρων που εξοντώνουν χιλιάδες οικογένειες, εφόσον αυτά δεν αποτραπούν. Στην Ελλάδα υπάρχει αγροτική γνώση, υπάρχουν γεωτεχνικοί και ένα ικανότατο επιστημονικό δυναμικό νέων ανθρώπων που πρέπει να αξιοποιηθούν και να στρατευθούν σε μια τεράστια προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης με στόχο τη διατροφική επάρκεια και ασφάλεια, την εξάλειψη της μάστιγας του υποσιτισμού, την ανάπτυξη της εθνικής παραγωγής, τη στήριξη του Έλληνα μικρομεσαίου αγρότη. Ένα τέτοιο σχέδιο δε μπορεί να εφαρμοστεί από αυτούς που μας οδήγησαν στην κρίση και διαλύουν οτιδήποτε έχει απομείνει.

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.