Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Δήλωση συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των ένστολων

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΔΕΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

06/09/2012

Δήλωση συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των ένστολων

Θα ήθελα να δηλώσω τη συμπαράστασή μου στον αγώνα σας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και στις αντικοινωνικές επιλογές της συγκυβέρνησης. Η επίθεση στα εισοδήματά σας, που αν και “ειδικά” στην πλειοψηφία τους αφορούν χαμηλότατους και εξευτελιστικούς μισθούς, είναι κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης των τελευταίων κυβερνήσεων στους μισθούς και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Φτιάχνουν μια κοινωνία φτωχών εργαζομένων, φτωχών συνταξιούχων, εκατομμυρίων ανέργων, σε μια χώρα χωρίς δημοκρατία, με λεηλατημένο το δημόσιο και εθνικό πλούτο, σε ένα ιδιότυπο αποικιακό καθεστώς. Σε αυτή την κοινωνία κανείς δε δικαιούται να μπορεί να ζει από τη δουλειά του με αξιοπρέπεια.
Όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει τη μια κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη, πλέον ο ελληνικός λαός έχει αντιληφθεί πως η επίθεση αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Ο αγώνας σας είναι δίκαιος, αντικειμενικά ενώνεται με τον αγώνα όλης της κοινωνίας ενάντια σε αυτούς που στερούν από τον τόπο μας την ελπίδα.
Η ανάγκη ανατροπής των μνημονιακών “μονοδρόμων” και χάραξης μιας νέας πορείας για την χώρα με άξονες την υπεράσπιση της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας, τη δημοκρατία, την παραγωγική ανασυγκρότηση περνά μέσα και από την κατάκτηση ενός αξιοπρεπούς και δίκαιου εισοδήματος για τους ένστολους και μέσα από μια αναδιοργάνωση των Σωμάτων Ασφαλείας στην κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού, του εκσυγχρονισμού, του επαναπροσανατολισμού και της τόνωσης του κοινωνικού τους ρόλου στο πλευρό του πολίτη. Ενωμένος ο ελληνικός λαός μπορεί να αποτρέψει τον κοινωνικό και εθνικό εφιάλτη των νέων μέτρων και να αποτρέψει πολιτικές που οδηγούν στον κοινωνικό κανιβαλισμό και τον εκφασισμό.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχουν ήδη δηλώσει τη συμπαράστασή τους στον αγώνα σας και έχουν δεσμευτεί κατηγορηματικά ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες εντός και εκτός Βουλής για την διεύρυνση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που θα βρεθούν μαζί σε αυτή την κορυφαία μάχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.