Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Για τη νέα σχολική χρονιά

Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους ο βουλευτής Αργολίδας, Δημήτρης Κοδέλας, παρευρέθηκε στον αγιασμό του 1ου Γενικού Λυκείου Άργους. Εκεί κατέθεσε ορισμένες σκέψεις προς τους μαθητές. Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«H φετινή χρονιά προμηνύεται, δυστυχώς, δύσκολη τόσο για τους μαθητές και τα σχολεία όσο και γενικότερα για τη χώρα και το λαό. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε, ειδικά φέτος, για πλείστα ζητήματα που αφορούν στην Παιδεία, όπως οι ακόμα μεγαλύτερες περικοπές δαπανών και μισθών, τα μεγάλα τμήματα και οι ελλείψεις, κι όλα αυτά πριν ακόμα έρθει κι ο χειμώνας με το ιδιαίτερα οξύ θέμα του πετρελαίου για τη θέρμανση των σχολείων.

Ωστόσο, δεν θα μείνω σε αυτά τα όντως σημαντικά, τα οποία άλλωστε γνωρίζετε καλά, αλλά θα ήθελα να αναφερθώ πιο πολύ στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα, στα μεγάλα προβλήματα που πλέον αγγίζουν κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια. Εσείς, οι μαθητές, σίγουρα νιώθετε έντονα και βιώνετε αυτές τις αλλαγές. Είμαι βέβαιως πως, δυστυχώς, αρκετοί από εσάς δυσκολεύεστε καθημερινά να αγοράσετε στοιχειώδη τρόφιμα από το κυλικείο. Σε μια χώρα λοιπόν που κυριαρχεί, πλέον, η ματαιοδοξία και η τάση για μια “εθνική κατάθλιψη”, που μαζικά οι νέοι άνθρωποι είτε είναι άνεργοι είτε μεταναστεύουν, είναι σημαντικό να διατηρήσετε την φρεσκάδα σας, τη ζωντάνια σας και την αγωνιστικότητα σας. Δεν πρέπει να χαθεί η φιλοδοξία και η πεποίθηση ότι μπορούμε να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο και να ζούμε με αξιοπρέπεια, δημοκρατία και ελευθερία.
Οι περισσότεροι υποτιμούμε στο σχολείο το μάθημα της Ιστορίας. Κι εγώ στην ηλικία σας έκανα το ίδιο. Αργότερα κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζεις την ιστορία σου. Θα ήθελα λοιπόν να σας παροτρύνω να μελετήσετε την Ιστορία. Εκεί θα δείτε πόσοι αγώνες δόθηκαν για να κατακτηθούν δικαιώματα που σήμερα, μέσα σε λίγους μήνες, καταργούνται. Και πέρα από αυτό θα δείτε ότι σε περιόδους κρίσης υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι συλλογικά να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας και να γυρίσουμε τον τροχό της ιστορίας προς τα μπρος. Υπάρχει όμως και ένας άλλος δρόμος εξαιρετικά επικίνδυνος, να αρχίσει ο ένας να τρώει τον διπλανό του, τους πιο ευάλωτους και αδύναμους. Έχω την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε να αντισταθούμε, να αλλάξουμε την χώρα και να ανατρέψουμε την δύσκολη κατάσταση. Διατηρείστε την αισιοδοξία σας και τη μαχητικότητά σας. Καλή δύναμη αυτή την χρονιά σε εσάς, στους γονείς σας, σε όλους τους εκπαιδευτικούς!

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.