Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Δήλωση μετά την άφιξη της αποστολής “Ένα καράβι για τη Γάζα”

22/10/2012

Δήλωση μετά την άφιξη της αποστολής “Ένα καράβι για τη Γάζα”

Η ισραηλινή κυβέρνηση επέλεξε, μέσω μιας γιγαντιαίας στρατιωτικής επιχείρησης, να ανακόψει την πορεία του Estelle, να κατασχέσει το πλοίο και την ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε στον επι πέντε χρόνια αποκλεισμένο και σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Γάζας. Δυστυχώς, γι' αυτήν, ενώ μπόρεσε να οργανώσει αυτήν την πειρατική ενέργεια στα διεθνή ύδατα, δεν κατάφερε να σταματήσει το μήνυμα που μετέφερε το Estelle, ένα μήνυμα ειρήνης, αξιοπρέπειας, ελευθερίας.
Θέλω να τονίσω ότι η συμμετοχή μου, όπως άλλωστε και των υπολοίπων τεσσάρων μελών της ελληνικής αποστολής, δεν ήταν μια επιλογή ατομική ή “ακτιβιστική” αλλά είχε ως στόχο να μεταφέρει την αλληλεγγύη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, δηλαδή ενός λαού που αγωνίζεται τα τελευταία 3 χρόνια για την επιβίωσή του, προς έναν λαό που δίνει μαθήματα αντίστασης και αξιοπρέπειας απέναντι σε ένα αδίστακτο κράτος-χωροφύλακα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση αυτής της αποστολής, όλους όσους μας στήριξαν και ένιωσαν αγωνία για την πραγματοποίησή της. Ιδιαίτερα, τους ανθρώπους στο νομό μου, όλους τους συναγωνιστές και τους φίλους, που ανησύχησαν και πήραν πρωτοβουλίες υποστήριξης και υπεράσπισής μας.
Το Estelle δε βρίσκεται στο λιμάνι του Ashdot, βρίσκεται στους αγώνες που ταξιδεύουν στη Μεσόγειο, από τις αραβικές εξεγέρσεις και τις λαϊκές αντιστάσεις των λαών του ευρωπαϊκού Νότου μέχρι την αντίσταση των Παλαιστινίων. Ο παλαιστινιακός λαός έχει γίνει εδώ και χρόνια φάρος αντίστασης και αισιοδοξίας για τους καταπιεσμένους. Ως ελληνικός λαός είμαστε εξίσου υποχρεωμένοι, για να επιβιώσουμε, να γίνουμε φάρος αντίστασης απέναντι στα μνημόνια, τις πολιτικές λιτότητας και κοινωνικής εξόντωσης. Η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη θα νικήσουν! Η Μεσόγειος από θάλασσα φτώχειας, καταπίεσης, καταλήστευσης των φυσικών πόρων, κατοχής και μνημονίων, θα γίνει θάλασσα αξιοπρέπειας, συνεργασίας, ευημερίας!

Δημήτρης Κοδέλας
Βουλευτής Αργολίδας
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
[κατά τις Ισραηλινές αρχές ο Νο: 60-122,950]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.