Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Συμμετοχή στις διαμαρτυρίες για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ε.Ε. που πραγματοποιούνται στη Νορβηγία

Στη Νορβηγία ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συμμετέχοντας στις διαμαρτυρίες για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ε.Ε.

Μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικά σε μια στιγμή, που πέραν της συμμετοχής της Ε.Ε. ή «βασικών» χωρών της σε πολέμους, εξελίσσεται ένας ακήρυχτος πόλεμος ενάντια στους λαούς του Νότου, οδηγώντας σε πρωτοφανείς καταστάσεις οικονομικής διάλυσης και κοινωνικής ερήμωσης.
Απέναντι σε αυτή την προκλητική επιλογή ένα πλατύ φάσμα οργανώσεων, κομμάτων και πολιτικών κινήσεων δημιούργησαν τηνΠρωτοβουλία για το βραβείο Ειρήνης 2012και οργανώνουν τις ημέρες απονομής του βραβείου εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, λαμπαδηδρομίες. Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας θα παραβρεθεί στο Όσλο, από το Σάββατο 8/12 έως και την Δευτέρα 10/12, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Κοδέλας. Στόχος της παρουσίας του εκεί είναι η προβολή της πραγματικής κατάστασης στη χώρα μας και των ευθυνών που έχουν για την κοινωνική ανατίναξη των χωρών του Νότου, αυτοί που θα παραλάβουν το βραβείο. Αποτελεί μάλιστα πρόκληση για τους ευρωπαϊκούς λαούς, και ειδικά για τον ελληνικό, η παραλαβή του βραβείου από την κ. Μέρκελ, δηλαδή την αρχιτέκτονα της οικονομικής και κοινωνικής μας κατεδάφισης.
Τέλος, θεωρούμε ότι η διαμόρφωση δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των κινημάτων και των λαών σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι αναγκαία στην προσπάθεια των χωρών για την απαλλαγή τους από τις πολιτικές διαρκούς λιτότητας, αποικιοποίησης και καταρράκωσης της δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.