Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Δήλωση για την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ

Δήλωση του βουλευτή Αργολίδας για την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ. Ολόκληρη την πρόταση για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

07/01/2012

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δήλωση για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κατέθεσε σήμερα πρόταση για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που θα αφορά στη διερεύνηση ευθυνών των δύο πρώην υπουργών Οικονομικών, του Γ. Παπακωνσταντίνου και του Ε. Βενιζέλου, επιφυλασσόμενος να στραφεί και εναντίον οποιουδήποτε άλλου προσώπου στην πορεία της εξέτασης βρεθεί ότι σχετίζεται με την υπόθεση.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόταση αποκάλυψης και όχι συγκάλυψης όπως, η προτεινόμενη από την κυβέρνηση, προανακριτική επιτροπή η οποία αφορά αποκλειστικά στις ευθύνες Παπακωνσταντίνου και αυτές, μόνο όσον αφορά στην αλλοίωση της λίστας.



Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αφορά σε μαύρο πολιτικό χρήμα, κάλυψη και προστασία της εγχώριας διαπλοκής, κάλυψη του πολιτικού προσωπικού που μας έβαλε στα μνημόνια. Να

θυμίσουμε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν από αυτούς που τους εκχωρήθηκε από την τότε κοινοβουλευτική πλειοψηφία η εν λευκώ υπογραφή του πρώτου μνημονίου, πριν αυτό ακόμα καταρτιστεί και στη συνέχεια διετέλεσε υπουργός Περιβάλλοντος (ΠΕΚΑ), ασκώντας μιαν καταστροφική για το περιβάλλον πολιτική ευνοώντας ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Η υπόθεση της διαχείρισης της λίστας αποκτά πλέον και μια άλλη διάσταση, αυτή της ωμής συγκάλυψης από την τρικομματική κυβέρνηση και της απευθείας εμπλοκής του πρωθυπουργού (και του πολιτικού προσωπικού της Νέας Δημοκρατίας και της ΔΗΜΑΡ), στην επιχείρηση συγκάλυψης τυχόν - και ποινικών- ευθυνών του συνεταίρου τους Ε. Βενιζέλου.

Να θυμίσω ότι λίγες μέρες πριν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με ψήφους 6 “υπέρ” και 7 “κατά” (κυβερνητικοί βουλευτές και Χ.Α.), σταμάτησε η όποια περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης της λίστας. Λίγες βδομάδες πριν είχε καταψηφιστεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή, σχετικά με το πώς μπήκαμε στα μνημόνια. Λίγους μήνες πριν έγινε ο σκανδαλώδης συμβιβασμός με τη Siemens. Επομένως, οι αρχιτέκτονες της διαπλοκής ας μην προσπαθούν να παρουσιαστούν ως αρχάγγελοι της κάθαρσης της πολιτικής ζωής.



Το βασικό συμπέρασμα: Η υπόθεση της λίστας αποκαλύπτει για ακόμη μια φορά την ύπαρξη ενός συστήματος κλεπτοκρατίας, ενός σάπιου, διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος το οποίο μας οδήγησε στην χρεοκοπία και συνεχίζει να μας κρατά εγκλωβισμένους στις επιτροπείες και στα μνημόνια.

Τα σκάνδαλα όχι απλά δεν αποκαλύπτονται, αλλά στη μνημονιακή εποχή του μεγάλου πλιάτσικου στη δημόσια περιουσία αυξάνονται. Δεν είναι μήπως σκάνδαλο η πώληση της ΑΤΕ για 95 εκ ευρώ; Δεν είναι σκάνδαλο η πώληση του ΟΠΑΠ σε τιμή, όσο τα κέρδη ενός χρόνου; Δείτε μόνο ποιοι συμμετέχουν στο ΤΑΙΠΕΔ: Ήδη πριν λίγους μήνες παραιτήθηκε η Σλοβάκα Α. Μπουμπενίκοβα, μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, που κατηγορείται για σωρεία σκανδάλων στη χώρα της και τώρα παραιτείται η ξαδέρφη του Γ. Παπακωνσταντίνου, μέλος επίσης του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, της οποίας το όνομα βρισκόταν στη λίστα και «αφαιρέθηκε»!



Η διαπλοκή και η διαφθορά μπορούν να καταπολεμηθούν μόνο από μια κυβέρνηση η οποία θα κάνει πράξη τη λαϊκή εντολή για διαφάνεια, τιμωρία όσων έκλεψαν, ισονομία, δικαιοσύνη, πραγματική δημοκρατία. Αυτή η λαϊκή απαίτηση δε μπορεί να διαστραφεί όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα σκεφτεί η κυβέρνηση, όσο μελάνι και αν χαλάσουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Η ομερτά θα σπάσει, όχι μόνο επειδή το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως επειδή είναι λαϊκή απαίτηση.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.