Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Κατάθεση αναφοράς "Πύλης Πολιτισμού" για τις παράνομες πράξεις και τις απειλές της Χρυσής Αυγής

26/02/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: "Αναφορά του Συλλόγου "Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου" για τις παράνομες πράξεις και τις απειλές της Χρυσής Αυγής"

Αναφορά προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κατέθεσε ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ την έγγραφη αναφορά με ημερομηνία 25/02/2013 που ομόφωνα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου “Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου".





Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:
Ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κοδέλας Δημήτριος κατέθεσε ως αναφορά την έγγραφη αναφορά με ημερομηνία 25/02/2013 που ομόφωνα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγουΠύλη Πολιτισμού Ναυπλίου.
 Σε αυτήν περιγράφουν την ιστορία, τη δράση του συλλόγου και τη λειτουργία από το Νοέμβριο του 2011 Κοινωνικού Παντοπωλείου, εξηγώντας αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας του. Στη συνέχεια αναφέρονται στην επιχείρηση παρεμπόδισης της δραστηριότητας του συλλόγου από παρέμβαση μελών της Χρυσής Αυγής. Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου και και ιδίως την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου. Τη δεύτερη φορά μάλιστα συγκεντρώθηκαν έξω από τον χώρο του συλλόγου μέλη της Χ.Α. με κοντάρια και κράνη με αποτέλεσμα να “σταματήσει πλήρως η διαδικασία εξυπηρέτησης των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου” και να προκαλέσουν “τρόμο και ανησυχία σε ορισμένους από τους προσερχόμενους, αλλά και στα παρευρισκόμενα μέλη του συλλόγου”. Την ίδια μέρα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπλιέων καταδίκασε με ομόφωνο ψήφισμα “τη δράση και τα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής”.

Επισυνάπτεται η έγγραφη αναφορά του Συλλόγου “Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου”.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας τόσο όσον αφορά το σύνολο του περιεχομένου της αναφοράς όσο και πιο ειδικών ζητημάτων που θίγονται σε αυτή και αφορούν το κάθε Υπουργείο και να μας ενημερώσετε σχετικά."
 
 





Ναύπλιο, 25 Φεβρουαρίου 2013

Προς:  
1. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια
2. τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνιο Σαμαρά
3. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωσταντίνο Αρβανιτόπουλο
4. τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνιο Ρουπακιώτη
5. τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια
6. τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Σίμο Κεδίκογλου
6. τον βουλευτή Αργολίδας κ. Ιωάννη Ανδριανό
7. τον βουλευτή Αργολίδας κ. Δημήτριο Κοδέλα
8. τον βουλευτή Αργολίδας κ. Ιωάννη Μανιάτη
9. τα πολιτικά κόμματα
10. τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη
11. τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αναστάσιο Χειβιδόπουλο
12. τον Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης
Αργολίδας
13. τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτριο Κωστούρο







Ο σύλλογος μας «Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου» ιδρύθηκε το έτος 2008. Ο σκοπός του συλλόγου, βάσει του καταστατικού του, είναι πνευματικός, καλλιτεχνικός, πολιτιστικός, ενημερωτικός, εκπαιδευτικός και κοινωφελής και εκ του νόμου μη κερδοσκοπικός. Ειδικότερα οι σκοποί του Συλλόγου μας, είναι η παραγωγή, η προβολή και η προώθηση της Τέχνης και του Πολιτισμού, η προστασία και η ανάδειξη του περιβάλλοντος, η προαγωγή, η διάσωση και η διάδοση των τοπικών πολιτισμών και δημιουργημάτων καθώς και η συμβολή με κάθε πρόσφορο και ενδεικνυόμενο μέσο στη βελτίωση της κοινωνίας. Διοργανώνοντας εκθέσεις, σεμινάρια, διαλέξεις, ομιλίες, συνέδρια, προωθεί τη συνεργασία μεταξύ κοινωνικών ομάδων διαφόρων εθνοτήτων και αξιοποιεί την πολυπολιτισμική ανταλλαγή. Στο πλαίσιο των διαφόρων πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι και το Rock Festival, το Παιδικό και Νεανικό Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας, τα εικαστικά, θεατρικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους αλλά και ενηλίκους, προβολές ντοκιμαντέρ και η επιμόρφωση σε θέματα οικολογίας, καθώς και εθελοντισμού.
Ο σύλλογος μας έχει επιλέξει ως έδρα του ένα χώρο στην Πρόνοια, στην οδό Αχ.Παράσχου 4. Η επιλογή μας δεν ήταν τυχαία. Η Πρόνοια αποτελεί τον πρώτο στην Ελλάδα προσφυγικό συνοικισμό, που σχεδιάστηκε από τον Ιωάννη Καποδίστρια, προκειμένου να στεγάσει τους πρόσφυγες του αγώνα του 1821, κυρίως Κρητικούς. Διαχρονικά η περιοχή της Πρόνοιας κατοικούνταν από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα. Επιλέξαμε την Πρόνοια ως χώρο για τα γραφεία μας, προκειμένου να σηματοδοτήσουμε έναν από τους βασικούς στόχους μας: τη σημασία που αποδίδουμε στην ιστορική αυτή περιοχή, περιοχή των προσφύγων και των απλών λαϊκών ανθρώπων.
Από το Νοέμβριο του 2011 λειτουργεί από το σύλλογό μας «Κοινωνικό Παντοπωλείο», η “Πύλη της Αγάπης”, το οποίο συλλέγει και διανέμει, στη συνέχεια, τρόφιμα σε διάφορες οικογένειες, ολόκληρου του δήμου Ναυπλιέων. Η διανομή των τροφίμων γίνεται κάθε Τετάρτη, από τις 17:30 μέχρι τις 20:00.
Μέχρι σήμερα, με παρεμβάσεις μας στα τοπικά ΜΜΕ, σε εκδηλώσεις μας, όπως και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των γραφείων μας, έχουμε ενημερώσει για τα κριτήρια των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου .
Από την πρώτη στιγμή που λειτούργησε το Κοινωνικό Παντοπωλείο είχαμε θέσει ορισμένα κριτήρια για τη διανομή των τροφίμων, όπως το εισόδημα, η περιουσιακή κατάσταση, η απορία, η αναπηρία, η ανεργία, η ύπαρξη παιδιών, η μονογονεϊκότητα. Κριτήρια τα οποία ίσχυαν και ισχύουν μέχρι και σήμερα. Σε καμιά περίπτωση δεν αποκλείουμε άτομα με βάση το θρήσκευμα, την εθνικότητα, τις ιδεολογικές και φιλοσοφικές του πεποιθήσεις.
Όσες περισσότερες είναι οι προσφορές από τους απλούς ανθρώπους, ιδιώτες και επιχειρήσεις, τόσο διευρύνεται ο αριθμός των κάθε φορά δικαιούχων. Έτσι, την προηγούμενη χρονιά, μπορούσαμε και εξυπηρετούσαμε 100 περίπου οικογένειες κάθε μήνα, παρέχοντάς τους τα αναγκαία, ανά περίπτωση. Από το Σεπτέμβρη του 2012, με βάση τα διαθέσιμα τρόφιμα, μπορούμε πλέον και εξυπηρετούμε 80 οικογένειες, κάθε μήνα. Μετά τη λήξη του τριμήνου, εάν κάποιες από τις οικογένειες αυτές έχει βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση (επειδή, για παράδειγμα κάποιο μέλος της βρήκε εργασία), παύει να εξυπηρετείται και στη θέση της εξυπηρετούμε κάποια άλλη, με σειρά προτεραιότητας, λαμβάνοντας πάντοτε υπ' όψιν τα σχετικά κριτήρια. Είναι ευνόητο ότι οι ανάγκες διατροφής διαφοροποιούνται με βάση την οικογενειακή κατάσταση των δικαιούχων. Για παράδειγμα στους δικαιούχους που έχουν μικρά παιδιά, είναι λογικό, να φροντίζουμε να τους χορηγείται γάλα κάθε εβδομάδα.
Στους καλόπιστους και μόνο διευκρινίζουμε ότι, η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων είναι Έλληνες, ο αριθμός των οποίων διευρύνεται, λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.
Σημειώνουμε επίσης ότι ως σύλλογος ακολουθούμε, σε κάθε περίπτωση μια διαδικασία για τη χορήγηση των τροφίμων. Έτσι αρχικά, ο υποψήφιος δικαιούχος φέρνει τα σχετικά διακαιολογητικά, τα οποία εξετάζονται από την αρμόδια επιτροπή που αποτελείται από μέλη του συλλόγου, και είτε ενημερώνεται ότι δεν πληροί τις προυποθέσεις είτε για το αντίθετο οπότε μπαίνει στις οικογένειες που τροφοδοτούμε από την επόμενη φορά και πάντα σε σχέση με την σοβαρότητα της κατάστασής του (το οποίο είναι εύκολο να ελεγχθεί και από το γεγονός ότι ζούμε σε μια μικρή τοπική κοινωνία, που όλοι λίγο-πολύ είμαστε γνωστοί), και τη διαθεσιμότητα των τροφίμων. Έχει συμβεί δε, στο παρελθόν, ορισμένοιελάχιστοι, να μας φέρουν «παραποιημένα» στοιχεία και να αναγκαστούμε να σταματήσουμε τη διανομή, ή και άλλες περιπτώσεις οι οποίες μας έκαναν πάρα πολύ προσεχτικούς.
Μέχρι σήμερα η δραστηριότητα αυτή του συλλόγου μας έχει τύχει καθολικής σχεδόν αποδοχής από την τοπική κοινωνία, άτομα και φορείς του δήμου, αλλά και ευρύτερα.
Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013, περίπου στις 19:00 μ.μ. και ενώ βρισκόμασταν στη διαδικασία διανομής των τροφίμων, στους δικαιούχους, εισέβαλαν στα Γραφεία του Συλλόγου τρεις άνδρες -μαυροντυμένοι-, συστήθηκαν ως μέλη της Χρυσής Αυγής και ζητούσαν επίμονα τα κριτήρια διανομής των τροφίμων. Μάλιστα δήλωναν ότι θέλουν να τα ξέρουν προκειμένου να στείλουν δικά τους άτομα να πάρουν τρόφιμα. Στη συνέχεια δε δήλωσαν ότι θα επανέλθουν την επόμενη Τετάρτη (20 Φεβρουαρίου), για να «εποπτεύσουν» τη διαδικασία της διανομής, επειδή όπως ανέφεραν, “η διανομή απευθυνόταν κυρίως στους και αλλοδαπούς”.
Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, γύρω στις 17:30 μ.μ., όταν φθάσαμε στο χώρο, (επτά μέλη του συλλόγου), προκειμένου να ανοίξουμε τα γραφεία μας, διαπιστώσαμε ότι τριγύρω και απέναντι υπήρχαν μέλη της Χρυσής Αυγής, με κοντάρια, και ορισμένοι από αυτούς με κράνη, ή με καλυμμένα τα πρόσωπα με κατεβασμένα σκουφιά.
Υπήρχε κόσμος που εξυπηρετούνταν από εμάς ήδη από τις 17:30 μ.μ., είτε που έπαιρναν τρόφιμα, είτε που προσκόμιζαν τα σχετικά δικαιολογητικά, προκειμένου να υπαχθούν στο πρόγραμμα. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν ακόμη και στο πεζοδρόμιο, σε επαφή με την είσοδο των Γραφείων του Συλλόγου, έλεγχαν όποιον έμπαινε στα Γραφεία, ζητώντας του τα «χαρτιά» του, όπως έλεγαν, υπονοώντας προφανώς την ταυτότητά τους και άλλα συνοδευτικά έγγραφα. Κάποιοι από τους δικαιούχους βλέποντας την όλη απαράδεκτη αυτή διαδικασία έφευγαν και δεν τολμούσαν να μπουν στα Γραφεία του Συλλόγου, φοβούμενοι από την παρουσία των μελών της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα σε μια αλλοδαπή διαζευγμένη κυρία με δύο ανήλικα παιδιά, που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου, η οποία έφτασε στις 18:30 και φοβήθηκε να μπει στα Γραφεία, αναγκαστήκαμε να της μεταφέρουμε τα τρόφιμα σε άλλο χώρο, κοντά στο σπίτι της, μισή ώρα αργότερα. Σε κάποια άλλη δικαιούχο, η οποία είναι ελαφρώς μελαμψή, παντρεμένη με Έλληνα, της συστήσαμε να φύγει και να παραλάβει ο σύζυγός της τα τρόφιμα, επειδή όταν έφθασε στα Γραφεία διαπιστώσαμε άγριες κινήσεις των μελών της Χρυσής Αυγής.
Κάποια από τα μέλη του συλλόγου μας, βλέποντας τη διαδικασία ελέγχου από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, βγήκαμε έξω και τους ζητήσαμε να απομακρυνθούν. Αυτοί μας απαντούσαν, ότι θα παραμείνουν εκεί και θα συνεχίσουν τους ελέγχους, ισχυριζόμενοι ότι βρίσκονται σε δημόσιο χώρο! Όταν μάλιστα ζητήσαμε να μιλήσουμε με κάποιον υπεύθυνο της οργάνωσής τους, προκειμένου να συζητήσουμε το ζήτημα της απομάκρυνσής τους, αυτοί μας ύβρισαν. Σε μέλος μας μάλιστα είπαν «άντε μέσα μωρή»! Ταυτόχρονα έλεγαν τα γνωστά συνθήματα «αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή», «έξω οι ξένοι από την Ελλάδα» κλπ. Κάποια στιγμή, γύρω στις 18:15 μ.μ. ένα μέλος της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να εισέλθει στα Γραφεία του Συλλόγου, με την πρόφαση ότι συνοδεύει κάποια κυρία για να πάρει τρόφιμα. Ζητήσαμε από αυτόν να μην μπει στα Γραφεία, και ότι η κυρία θα εξυπηρετηθεί από εμάς. Η εν λόγω κυρία δεν είχε κανένα απολύτως δικαιολογητικό μαζί της για να μας επιδείξει και όπως ήταν φυσικό δεν θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί εκείνη την ημέρα. Όσο περνούσε η ώρα η ένταση αυξάνονταν, με αποτέλεσμα να σταματήσει πλήρως η διαδικασία εξυπηρέτησης των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Βλέποντας ότι οι δικαιούχοι είχαν καταληφθεί από φόβο, φοβούμενοι ειδικότερα ότι θα δαρούν από τα μέλη της Χρυσής Αυγής και ότι η ένταση διαρκώς αύξανε, γύρω στις 6:30 καλέσαμε την Αστυνομία. Πράγματι σε λίγα λεπτά έφθασε δύναμη αστυνομικών, οι οποίοι ζήτησαν από τα μέλη της Χρυσής Αυγής να απομακρυνθούν από το πεζοδρόμιο που βρίσκονταν μπροστά από τα Γραφεία. Οι Χρυσαυγίτες απομακρύνθηκαν ελάχιστα από το χώρο, παραμένοντας στο πλάι και απέναντι, ελάχιστα μέτρα από την είσοδο των γραφείων. Δυστυχώς όμως οι παριστάμενοι αστυνομικοί ενώ ζήτησαν ταυτότητες από ορισμένους από εμάς (οι οποίες και τους επεδείχθησαν) δεν διαπιστώσαμε να ζητήσουν ταυτότητα από τα μέλη της Χρυσής Αυγής.!
Εν τω μεταξύ, πλήθος κόσμου, χωρίς κομματική ταυτότητα, άνθρωποι από την περιοχή, αλλά και την ευρύτερη του Ναυπλίου, οι οποίοι έχουν θορυβηθεί και από τη δημιουργία των γραφείων της Χ.Α. ακριβώς απέναντι από το σχολείο της Πρόνοιας και πολύ κοντά και σε εμάς, άρχισε να συγκεντρώνεται μπροστά από τα Γραφεία του Συλλόγου σε ένδειξη συμπαράστασης στα μέλη του και για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του και την αντίθεσή του στους συγκεντρωμένους της Χρυσής Αυγής.
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής με την παρουσία τους, με κράνη, κοντάρια και με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, παρεμπόδιζαν και εν μέρει ματαίωσαν τη λειτουργία του συλλόγου. Τόσο με τον έλεγχο των «χαρτιών» των ατόμων που προσέρχονταν στα Γραφεία μας, όσο και με τη φυσική τους παρουσία ακριβώς μπροστά από τα Γραφεία του Συλλόγου, παρεμπόδιζαν τις δραστηριότητές μας. Με λόγια και με έργα επιχειρούσαν να μην υλοποιηθεί ο σκοπός του συλλόγου, η λειτουργία δηλαδή του κοινωνικού παντοπωλείου. Προκάλεσαν με τις πράξεις τους, τα συνθήματά τους, τις παρεμβάσεις τους, τα κοντάρια που έφεραν πολλοί από αυτούς τρόμο και ανησυχία σε ορισμένους από τους προσερχόμενους, αλλά και στα παρευρισκόμενα μέλη του συλλόγου. Οι δικαιούχοι που αποχώρησαν χωρίς να λάβουν τρόφιμα, αλλά και τα μέλη του συλλόγου που ήταν παρόντα απειλήθηκαν από την όλη προκλητική και παράνομη παρουσία τους.
Ήδη το δημοτικό συμβούλιο του δήμου την ίδια ημέρα (20-2-2013), με ομόφωνο ψήφισμά του καταδίκασε «με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τη δράση και τα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής στην Πύλη Πολιτισμού στο Ναύπλιο το βράδυ της 20ης Φεβρουαρίου 2013 καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας. Και συγκεκριμένα με την προκλητική παρουσία τους και παρεμπόδιση των μελών της Πύλης του Πολιτισμού κατά τη διανομή τροφίμων σε άπορους συμπολίτες μας, ενέργεια που αποτελεί πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης προσφερόμενη αδιακρίτως σε οποιοδήποτε άτομο Έλληνα ή μετανάστη που έχει απόλυτη ανάγκη συνδρομής»

Ότι ακολούθησε τα γεγονότα, η έκδοση του δελτίου τύπου της Χρυσής Αυγής που απεστάλη και αναρτήθηκε σε τοπική ιστοσελίδα, αλλά και διαβάστηκε από υποψήφιο βουλευτή τους στα τοπικά Τηλεοπτικά Μέσα συνιστά συκοφαντική δυσφήμηση.
Ειδικότερα με το παραπάνω δελτίο τύπου αποκαλύπτουν όλη την παράνομη δράση τους και τον παράνομο στόχο τους. Θρασύτατα δηλώνουν ότι στόχος τους είναι να ματαιώσουν τη δράση του συλλόγου μας, με το κοινωνικό παντοπωλείο επειδή, εκτιμούν ότι θα πρέπει να δίνουμε τρόφιμα μόνο σε Έλληνες, τους οποίους προφανώς θα μας υποδείξουν οι ίδιοι. Άλλωστε, ήδη έχουν επιχειρήσει να μας επιβάλλουν να δίνουμε τρόφιμα, σε άτομα της αρέσκειας τους. Απαιτούν μάλιστα να μην δίνουμε τρόφιμα σε κανένα τσιγγάνο, («ξεχνώντας» ότι και αυτοί είναι Έλληνες), κατηγορώντας τους συλλήβδην για εγκληματίες. Δηλώνουν, κατά τρόπο ψευδή και συκοφαντικό, ότι ο σύλλογός μας μεροληπτεί χορηγώντας «τρόφιμα σχεδόν αποκλειστικά σε Ρομά και αλλοδαπούς» και ότι αυτή μας η δραστηριότητα/μεροληψία «ξεπερνά κάθε όριο». Ότι δήθεν για αυτήν τη συμπεριφορά μας, να μη δίνουμε δηλαδή τρόφιμα σε Έλληνες, «να γυρίζουμε την πλάτη σε συμπατριώτες μας» η Χρυσή Αυγή έχει δεχθεί «πολυάριθμες καταγγελίες από Ναυπλιώτες». Ότι δήθεν «αρκετοί Έλληνες απευθύνθηκαν για τρόφιμα στον Σύλλογο και αποχώρησαν σαστισμένοι χωρίς ούτε μια τσάντα»
Αντί λοιπόν, σύμφωνα πάντοτε με τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής, να δίνουμε στους έλληνες, δίνουμε στους Ρομά, που όλοι τους είναι απατεώνες, κλέπτες, έμποροι ναρκωτικών και εγκληματίες εν γένει. Επομένως, ο Σύλλογός μας ενισχύει τους εγκληματίες Ρομά. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρουν, χαϊδεύουμε και αβαντάρουμε «όσους ζουν παρασιτικά εις βάρος των συμπατριωτών μας»
Στο ίδιο δελτίο τύπου καταγγέλλει το Σύλλογό μας στους Ναυπλιώτες και Αργολιδείς ότι «στην ουσία πρόκειται για μια παρέα αριστεριστών» και «για απροκάλυπτο ρατσισμό και διάκριση εις βάρος των Ελλήνων».
Τέλος, προειδοποιεί ότι «η κόκκινη χούντα των ανθελλήνων τελειώνει και στην Αργολίδα».

Το δυστύχημα - αλλά και το αδίκημα - είναι, ότι αυτά τα ψεύδη και οι συκοφαντίες, οι παράνομες πράξεις και οι απειλές της Χρυσής Αυγής εναντίον ενός νόμιμου συλλόγου που ασκεί νόμιμες δραστηριότητες, φιλοξενούνται από τα τοπικά ΜΜΕ, αναπαράγοντας έτσι όλες τις αθλιότητες σε βάρος του συλλόγου μας.
Εν κατακλείδι δηλώνουμε ότι ως σύλλογος, νόμιμος, εγγεγραμμένος στα σχετικά βιβλία των σωματείων του Πρωτοδικείου Ναυπλίου, έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα να δραστηριοποιούμαστε, όπως εμείς κάθε φορά αποφασίζουμε, κινούμενοι πάντοτε στο πλαίσιο του καταστατικού και της κείμενης νομοθεσίας. Συνεργαζόμαστε με δημόσιους, δημοτικούς και ιδιωτικούς φορείς με στόχο την αποτελεσματικότερη δράση μας. Λογοδοτούμε όμως μόνο απέναντι στα μέλη μας και στους φίλους μας που στηρίζουν τις δράσεις μας. Κανένας δεν θα μας υποδείξει και ιδίως οι εμφορούμενοι από ρατσιστικές αντιλήψεις πως θα κάνουμε τη δουλειά μας.

Την παραπάνω αναφορά ομόφωνα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο
εκ μέρους του Δ. Σ. ,
η πρόεδρος: Χριστίνα Σταυρουλάκη
και η γραμματέας: Όλγα Γεωργαντέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.