Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Δήλωση για την 25η Μαρτίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25/03/2013 

Δήλωση του Δ. Κοδέλα για την 25η Μαρτίου

Υπάρχει άλλος δρόμος για τους λαούς.
Ποτέ δεν ήταν μονόδρομος η υποδούλωση και ο ραγιαδισμός στις “αυτοκρατορίες”...”

Η φετινή επέτειος για την επανάσταση του '21 γίνεται σε συνθήκες, όπου στην χώρα μας εφαρμόζεται για τρίτη χρονιά η καταστροφική και αποικιοκρατική μνημονιακή πολιτική και στην Κύπρο επιχειρείται, με τελεσίγραφα και εκβιασμούς, το γκρέμισμα της οικονομίας της και στη συνέχεια η λεηλασία της.

Σε αυτή τη συγκυρία το ΟΧΙ, η “απαγορευμένη” λέξη που ειπε πριν έξι μέρες ο Κυπριακός λαός, αποκτά εξαιρετική σημασία και ένα σημαντικό συμβολισμό, ως το πρώτο ΌΧΙ του Νότου, σε ένα περιβάλλον πρωτοφανών ασφυκτικών πιέσεων και απομόνωσης, ακόμα και από την ελληνική κυβέρνηση. Η τελευταία εξακολουθεί να παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος της Μέρκελ στην Ελλάδα, να συνυπογράφει το σχέδιο διάλυσης της Κυπριακής οικονομίας, να αναπαράγει τους εκβιασμούς του Σόιμπλε, του Eurogroup και του ΔΝΤ προς την Κύπρο.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή για την Κύπρο, ύστερα και από την χθεσινή καταστροφική απόφαση του Eurogroup, προέχει η έκφραση της πιο έμπρακτης και θερμής αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον Κυπριακό λαό.
Υπάρχει πλέον επιτακτική ανάγκη για ένα πολιτικό ρεύμα ανεξαρτησίας, αξιοπρέπειας, επιβίωσης, που θα σαρώσει το ραγιαδισμό, την ταπείνωση, την εξαθλίωση του μνημονιακού “μονόδρομου”. Η απαλλαγή από τρόικες και μνημόνια είναι όρος εθνικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας, είναι όρος επιβίωσης.
Η ανάπτυξη του συντονισμού και της αλληλεγγύης των λαών του Νότου είναι κρίσιμος παράγοντας για να υψωθεί ένα μεγάλο ΌΧΙ στο μερκελισμό, που θέλει να μετατρέψει το Νότο σε γερμανική επαρχία.
 
Μόνο έτσι μπορούμε να ξαναπιάσουμε το νήμα των επαναστάσεων και των αγώνων του λαού μας για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, πρόοδο.
Υπάρχει άλλος δρόμος για τους λαούς. Ποτέ δεν ήταν μονόδρομος η υποδούλωση και ο ραγιαδισμός στις “αυτοκρατορίες”...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.