Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Επίσκεψη στη Νέα Μανωλάδα

Ο Δ. Κοδέλας συμμετείχε στην περιοδεία που έκανε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ την Παρασκευή 19/04 στην περιοχή της νέας Μανωλάδας. Ύστερα από την επίσκεψη δήλωσε σχετικά:

"Η βάρβαρη και δολοφονική επίθεση ενάντια στους απλήρωτους μετανάστες εργάτες γης δε μπορεί παρά να οδηγεί στην απερίφραστη καταδίκη, στην ανάγκη να τιμωρηθούν οι ένοχοι, να προστατευθούν και να στηριχθούν τα θύματα της επίθεσης.
Παράλληλα, εάν θέλουμε να δούμε συνολικά το θέμα, οι οικονομικές, κοινωνικές, παραγωγικες διαστασεις του ζητηματος συμπυκνώνονται στο μοντέλο ανάπτυξης, στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Με αυτή την έννοια, πέραν της ηθικής και ανθρωπιστικής πλευράς, είναι προς το συμφέρον των αγροτών και της παραγωγής, η παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προιόντων να συνοδεύεται από αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης για όλους τους εργάτες γης (χαρτιά σε όσους δεν έχουν, στέγαση, περίθαλψη, ασφάλιση), πλήρως εναρμονισμένες με το Εργατικό και Ασφαλιστικό δίκαιο.
Η ανάγκη για παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, με έμφαση στους μικρούς και μικρομεσαίους παραγωγούς, εμπεριέχει ως βασική προϋπόθεση την παραπάνω συνθήκη.
Η Ελλάδα της κακοπληρωμένης ή απλήρωτης εργασίας, της ανασφάλειας και της αναξιοπρέπειας ως όραμα και δέσμευση της μνημονιακής κυβέρνησης για να ¨ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα¨ μετατρεπει την χωρα σε τριτοκοσμικη ειδικη ζωνη, αποτελεί εφιάλτη για τους εργαζομενους και δε μπορεί να γίνει αποδεκτή απο την κοινωνια."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.