Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Για την επέτειο των 68 χρόνων από την αντιφασιστική νίκη των λαών στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Δήλωση του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την επέτειο των 68 χρόνων από την αντιφασιστική νίκη των λαών στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο




09/05/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η σημερινή μέρα είναι μέρα μνήμης, τιμής και συνέχειας.

Είναι μέρα μνήμης για να θυμηθούμε τους μεγάλους αγώνες που δόθηκαν για να ηττηθεί ο φασισμός και ο ναζισμός. Είναι μέρα τιμής για όσους έδωσαν τη ζωή τους για μια Ελλάδα ελεύθερη. Είναι μέρα συνέχειας αυτής της αγωνιστικής παράδοσης.



68 χρόνια μετά, αποκτά δυστυχώς ξανά επικαιρότητα ο αγώνας ενάντια στις κατακτητικές πολιτικές, στις πολιτικές που περιορίζουν την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, τη δημοκρατία, στις πολιτικές που χωρίζουν τους λαούς σε κυρίαρχους και κυριαρχούμενους.

68 χρόνια μετά, να μην επιτρέψουμε να αναπτυχθούν νεοφασιστικές, εθνικιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, να μην πισωγυρίσει η κοινωνία πίσω στα μάυρα χρόνια.



Ο Ελληνικός λαός μπορεί να διακρίνει ποιοι τον καλούν σε αντίσταση και ποιοι τον καλούν να υπομείνει μοιρολατρικά τον εξανδραποδισμό του.



Ειδικά η αριστερά, οφείλει να εμπνευστεί από τις πιο φωτεινές παραδόσεις της, και να πρωταγωνιστήσει στους σύγχρονους αγώνες του λαού μας για ανεξαρτησία και λαοκρατία, για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια και τρόικες, με δημοκρατία, με αγώνα για παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και κοινωνική δικαιοσύνη.



Όσο αγωνίζονται, οι λαοί μπορούν να ελπίζουν, μπορούν να νικούν, μπορούν να γίνονται τα υποκείμενα της ιστορίας, να ανοίγουν ελπιδοφόρους δρόμους κόντρα στους μονόδρομους της υποταγής και της καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.