Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Να αποστρατευθεί η συντεχνία της κυβέρνησης

Στη χθεσινή συγκέντρωση και πορεία στο Ναύπλιο που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ Αργολίδας για την καταδίκη του αυταρχισμού της κυβέρνησης συμμετείχε και ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

14/05/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση για την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και την επιστράτευση

Να αποστρατευθεί η συντεχνία της κυβέρνησης

Στη μνημονιακή Ελλάδα δεν χωράει η δωρεάν δημόσια Παιδεία και φυσικά δεν χωρούν και χιλιάδες εκπαιδευτικοί (μόνιμοι ή αναπληρωτές). Στη μνημονιακή Ελλάδα φαίνεται ότι δίνουμε πολλά χρήματα για να μορφώνονται οι νέοι τη στιγμή που πολλοί από αυτούς εξωθούνται στο να φύγουν στο εξωτερικό ενώ άλλοι θα χρησιμεύσουν για να είναι ένα φθηνό εργατικό δυναμικό των 300 ευρώ. Σε αυτή την Ελλάδα το μνημονιακό σχέδιο υποβάθμισης της Παιδείας μιλά για όλο και λιγότερους εκπαιδευτικούς, σε όλο και λιγότερα σχολεία, με όλο και μεγαλύτερα τμήματα, με όλο και μεγαλύτερες ελλείψεις.
Σε αυτή την Ελλάδα της τρίχρονης αντιδημοκρατικής εκτροπής ποινικοποιείται ακόμα και προληπτικά η σκέψη για αγώνα.

Ακριβώς επειδή όραμά μας δεν είναι αυτή η Ελλάδα στηρίζουμε τον αγώνα που επέλεξαν και θα επιλέξουν από τις συνελεύσεις τους οι εκπαιδευτικοί.

Παράλληλα, χρειάζεται μια απάντηση για το ποιος είναι υπεύθυνος της αναστάτωσης που προκαλείται στον προγραμματισμό γονέων και μαθητών που σε λίγες μέρες ξεκινούν τον εξεταστικό Γολγοθά. Ο υπεύθυνος προκύπτει ύστερα από την απάντηση στο παρακάτω ερώτημα:
Ποιοι επέλεξαν παραμονή των εξετάσεων, για την ακρίβεια την Κυριακή των Βαΐων, κι ενώ δύο μέρες πριν διαβεβαίωναν τους εκπαιδευτικούς για το αντίθετο, να ψηφίσουν σε ένα άρθρο σημαντικές διατάξεις που αφορούν τον χώρο της εκπαίδευσης;

Αυτή είναι η συντεχνία που καταδικάζει τη χώρα στην αποικιοποίηση και στην ανθρωπιστική κρίση.
Αυτή είναι η συντεχνία που καταδικάζει τη νεολαία στον αποκλεισμό, στη μετανάστευση, στην ανεργία, στην εργασία για 300 ευρώ και μετατρέπει για πολλές οικογένειες ακόμα και τις σπουδές, με βάση τα έξοδα που απαιτούνται, σε άπιαστο όνειρο.
Αυτή τη συντεχνία πρέπει να διώξουμε με μια λαϊκή επιστράτευση ενότητας, δημοκρατίας, διεξόδου και αναγέννησης της χώρας απέναντι στα μνημόνια, στις τρόικες, στον κυβερνητικό παροξυσμό αυταρχισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.