Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Μαύρο στις οθόνες, μαύρες μέρες για τη Δημοκρατία, μαύρη μέρα για την πόλη μας

Δήλωση με αφορμή την επίσκεψη και ομιλία Σαμαρά  στο Ναύπλιο:

Δ. Κοδέλας: “Μαύρο στις οθόνες, μαύρες μέρες για τη Δημοκρατία,
μαύρη μέρα για την πόλη μας.”

  • Ο φόβος αλλάζει πλευρά
  • Με φρούριο έμοιαζε το Ναύπλιο
  • Μας κοροϊδεύουν. Με ποιά κριτήρια και με ποιά αξιοκρατική διαγωνιστική διαδικασία επιλέχθηκε μόλις πριν λίγους μήνες σε θέση Γενικού Διευθυντή γνωστό κομματικό στέλεχος της ΝΔ και περιφερειακός σύμβουλος από την Αργολίδα;
  • Η πραγματική Δημοκρατία θα νικήσει... και θα γεμίσει με χρώμα ελπίδας, αλληλεγγύης, δημοκρατίας αυτόν τον τόπο

Η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στο Ναύπλιο υλοποιείται ύστερα από ένα θεσμικό πραξικόπημα, το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση 2656 εργαζομένων με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, βρίσκει σύμφωνη μια κοινοβουλευτική μειοψηφία.

Ο πρωθυπουργός λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο - λαό. Η συνέχιση εκπομπής της ΕΡΤ από τους εργαζόμενους και το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε χάλασαν τα κυβερνητικά σχέδια. Ο φόβος άρχισε να αλλάζει πλευρά. Αντί να φοβάται η κοινωνία ποιά νέα μέτρα θα ανακοινωθούν από τα Δελτία των 8, φοβήθηκε το κυβερνητικό επιτελείο την ελεύθερη και ανοιχτή ΕΡΤ και τον κόσμο που πλημμύριζε το ραδιομέγαρο και τις πλατείες.

Έτσι, όπως κάθε αυταρχικό καθεστώς, λίγες ώρες πριν την άφιξη του πρωθυπουργού στο Ναύπλιο, με νέες καταδρομικές επιχειρήσεις κόπηκε το σήμα της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Τρίπολης στους δέκτες όλης της Πελοποννήσου, ενώ οι περίπου είκοσι αστυνομικές διμοιρίες που επιστρατεύθηκαν έκαναν την πόλη του Ναυπλίου να μοιάζει με φρούριο, και να ξυπνάνε μνήμες άλλων εποχών. Εικόνα βγαλμένη από ένα σκοτεινό παρελθόν, εικόνα από ένα επίσης σκοτεινό μέλλον όσο συνεχίζει να κυβερνά μια διεφθαρμένη συντεχνία εκ μέρους της τρόικας και της εγχώριας διαπλοκής.

Επίσης, θλιβερή και κυνική είναι η εικόνα του πρωθυπουργού στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, στην πρώτη Βουλή των Ελλήνων, ενώ έχει εξεφτελίσει το Εθνικό Κοινοβούλιο και έχει επιβάλει το μαύρο στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, στις οθόνες και στη δημοκρατία.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αφού αναφέρθηκε στα “εμπόδια” του Συντάγματος (άρθρο 16, άρθρο 24), το οποίο ήδη έχει κάνει κουρελόχαρτο, έδωσε ένα ακόμα ρεσιτάλ συκοφάντησης συλλήβδην των εργαζομένων της ΕΡΤ, στην πλειοψηφία εργαζομένων των 800 και 1000 ευρώ, και άφησε στο απυρόβλητο τις διορισμένες διοικήσεις του δικομματισμού και τους πολιτικούς προϊσταμένους τους!

Επίσης, ο πρωθυπουργός “ξέχασε” αναφερόμενος στα κακώς κείμενα της ΕΡΤ, να μας αποσαφηνίσει:
  • Με ποιά κριτήρια και με ποιά αξιοκρατική διαγωνιστική διαδικασία επιλέχθηκε μόλις πριν λίγους μήνες σε θέση Γενικού Διευθυντή γνωστό κομματικό στέλεχος της ΝΔ και περιφερειακός σύμβουλος από την Αργολίδα;

Ο πρωθυπουργός είναι απομονωμένος και δεν πείθει πλέον κανέναν. Μοναδικός του στόχος είναι οι 2656 ανθρωποθυσίες που θα προστεθούν στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, το πλιάτσικο στην περιουσία της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης, η μετάλλαξή και η συρρίκνωσή της σε τηλεόραση της τρόικας και της ακροδεξιάς, το χάρισμα της ενημέρωσης στα ιδιωτικά μιντιακά καρτέλ.

Η “μνημονιακή δικτατορία” και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν. Η πραγματική Δημοκρατία θα νικήσει. Με το λαό στους δρόμους, με το λαό να υπερασπίζεται τα δημόσια αγαθά, τη γη του, την χώρα του. Σε έναν ανένδοτο για να διώξουμε την τροϊκανή συγκυβέρνηση και να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα, λαϊκή, ριζική, λαϊκή μεταπολίτευση που θα γκρεμίσει το μαύρο του ευτελισμού, της ταπείνωσης, της καταστροφής, των εκτροπών και θα γεμίσει με χρώμα ελπίδας, αλληλεγγύης, δημοκρατίας αυτόν τον τόπο.


Υγ. Στην ομιλία του ο Α. Σαμαράς χαρακτήρισε το Ναύπλιο ως την “πόλη των μεγάλων μεταρρυθμίσεων”. Δεν απάντησε όμως, στην αντίθεση του λαού της Αργολίδας στην εκποίηση της Καραθώνας (μεταρρύθμιση και αυτό;) και στην ομόφωνη άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και του Δήμου Ναυπλιέων που με ψήφισμά του αντιτίθεται στην απόφαση ένταξης της Καραθώνας στο ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. Γιατί άλλο μεταρρυθμίσεις και άλλο κατεδαφίσεις και εκποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.