Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών & Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού & Εγγυήσεων)

Στη «σκιά» της ΕΡΤ και της συνολικότερης επίθεσης της κυβέρνησης σε κάθε δημόσιο αγαθό και υπηρεσία, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Δημήτρη Κοδέλα και Λίτσα Αμμανατίδου, την Κατερίνα Γιαννούλια (ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΑΑΤ-Φορέων-Περιφερειακών δομών) και το Γιώργο Καβαδάκη (τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ), επισκέφθηκε την Πέμπτη 20/06 τον ΟΠΕΚΕΠΕ (εποπτευόμενος φορέας-ΝΠΙΔ, του ΥΠΑΑΤ), με σκοπό να ενημερωθεί για τα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει ένας οργανισμός με το κρίσιμο αντικείμενο της διαχείρισης των αγροτικών ενισχύσεων από την ΕΕ.
Πιο συγκεκριμένα, τέθηκαν τα ζητήματα:

  • των δημοσιονομικών διορθώσεων (προστίμων), που προκύπτουν από το παρελθόν και φτάνουν το ύψος του 1,2 δισ. ευρώ και τη σύνδεσή τους με το σχέδιο δράσης για τον εναρμονισμό των εθνικών βοσκοτόπων και την ανανέωση του χαρτογραφικού υπόβαθρου.
  • Το «χαράτσι» που αναγκάστηκαν να πληρώσουν οι αγρότες για την υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης , η οποία θα έπρεπε να είναι δωρεάν σύμφωνα με τη σύμβαση, καθώς και ο τρόπος επιστροφής των χρημάτων στους αγρότες, που αδίκως πλήρωσαν.
  • Το νεοεμφανισθέν πρόγραμμα «GAIA Επιχειρείν», που δημιουργήθηκε από τη NEUROPUBLIC Α.Ε. και την ΠΑΣΕΓΕΣ, το οποίο αποτελεί ένδειξη παραχώρησης δημοσίων υπηρεσιών που έχουν πληρωθεί με χρήματα του ελληνικού δημοσίου και της ΕΕ σε ιδιώτες, στο αμέσως προσεχές διάστημα.
  • Η προωθούμενη μετεγκατάσταση του ΟΠΕΚΕΠΕ στο κτίριο ΚΕΡΑΝΗΣ.
  • η νομική στήριξη των εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ που διώκονται δικαστικά για ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος, κάτι που συνδυάζεται με το κυβερνητικό σχέδιο για κατασκευή «επιόρκων».
  • Η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του φορέα και η διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων.
Οι απαντήσεις του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Αποστολάκου, όπως αναμενόταν, ήταν καθησυχαστικές σε όλα τα ζητήματα.
Ωστόσο, η άποψη ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν μπορεί να είναι και «ελέγχων και ελεγχόμενος», η δήλωση ότι τα πράγματα δεν μπορούν και δεν θέλει να συνεχίσουν να είναι όπως σήμερα, υποδηλώνουν φιλική στάση προς την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.
Η συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τους εργαζόμενους του ΟΠΕΚΕΠΕ, που προηγήθηκε, φανέρωσε την αγωνία των υπαλλήλων για την τύχη της δουλειάς τους, τη δυσφορία για την ήδη υπάρχουσα ιδιωτικοποίηση τομέων του ΟΠΕΚΕΠΕ και την αίσθηση ότι επέρχεται μεγαλύτερη παραχώρηση λειτουργιών σε ιδιώτες, που δεν γίνεται να αφήσει άθικτες τις θέσεις του προσωπικού.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση στους εργαζόμενους και την απόλυτη διάθεση για οποιαδήποτε βοήθεια, προκειμένου να ξεδιπλωθεί, να συντονιστεί και να κλιμακωθεί ο συλλογικός αγώνας του συνόλου των εργαζομένων για να ανατραπούν οι πολιτικές και νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης.
Το γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.