Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Δ. Κοδέλας: “Βρέθηκε ανάδοχος για τα σκουπίδια – Το πάρτυ συνεχίζεται”

31/07/2013

Δήλωση για την ανακοίνωση προσωρινού αναδόχου για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δ. Κοδέλας: “Βρέθηκε ανάδοχος για τα σκουπίδια – Το πάρτυ συνεχίζεται”

Όσοι ευθύνονται για την περιβαλλοντική καταστροφή από τους ανεξέλεγκτους ΧΑΔΑ και τις επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία, όσοι ευθύνονται για την ανυπαρξία συστημάτων εκτεταμένης ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, συναντήθηκαν στην Τρίπολη για να πανηγυρίσουν για την παραχώρηση της διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτη μεγαλοεργολάβο.

Είναι πρωτοφανές, να βρίσκονται ο περιφερειάρχης και τέσσερις υπουργοί (Κ.Χατζηδάκης, Ν. Μηταράκης, Γ. Μιχελάκης, Γ. Μανιάτης), να συγχαίρουν εαυτούς για το ότι βρέθηκε προσωρινός ανάδοχος και την ίδια στιγμή να μη μας λένε τίποτα για τη μέθοδο και την τεχνολογία διαχείρισης που θα χρησιμοποιηθεί, να μη λένε τίποτα για το κόστος που θα έχει η συγκεκριμένη επιλογή για τους πολίτες, λες και μοιράζουν καθρεφτάκια σε ιθαγενείς!

Το μόνο που μάθαμε είναι ότι ο “επενδυτής” θα επιδοτηθεί με 65 εκ ευρώ και ότι η σύμβαση θα είναι για 25 (!) χρόνια (προφανώς δεν σκέφτονται την πιθανότητα να θεωρηθεί αποτυχημένο το επιλεχθέν μοντέλο ή ακόμα ότι μέχρι τότε πολλά με βεβαιότητα θα έχουν αλλάξει στις μεθόδους διαχείρισης).

Το μόνο συμπέρασμα είναι ότι το πάρτυ των μεγαλοεργολάβων, με την εγγύηση του πολιτικού προσωπικού που κυβερνά και διαπλέκεται μαζί τους, συνεχίζεται και θα κληθούν να το χρυσοπληρώσουν για ακόμη μια φορά οι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.