Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Κατάργηση ή υποβάθμιση λιμενικών σταθμών στην Ανατολική Πελοπόννησο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ανάμεσά τους και ο Δημήτρης Κοδέλας, με θέμα τα φημολογούμενα σχέδια για κατάργηση ή υποβάθμιση λιμενικών σταθμών στην Ανατολική Πελοπόννησο και στα Κύθηρα.


Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

04/07/2013
ΕΡΩΤΗΣΗ


"Τα φημολογούμενα σχέδια για την κατάργηση Λιμενικών Σταθμών στην Ανατολική Πελοπόννησο ή για την υποβάθμιση τους σε Λιμενικά Τμήματα έχουν προκαλέσει εύλογες ανησυχίες στους κατοίκους των περιοχών που εξυπηρετούν καθώς και ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα και για τα κριτήρια επιλογής.
Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι οι Λιμενικοί Σταθμοί Λεωνιδίου Αρκαδίας και Αγίας Πελαγίας Κυθήρων πρόκειται να καταργηθούν. Εάν ευσταθούν αυτές οι πληροφορίες, είναι βέβαιο ότι η κατάργηση τους θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα τόσο σε ό,τι αφορά στην τήρηση της θαλάσσιας περιοχής αρμοδιότητάς τους, προς αποτροπή κάθε είδους παράνομων δραστηριοτήτων όσο και στην παροχή υπηρεσιών σε μεγάλο αριθμό πολιτών (εξυπηρέτηση λεμβολογίων, τουριστικών σκαφών, ασφαλισμένων Οίκου Ναύτου) που μέχρι σήμερα εξυπηρετούνταν από τους δύο λιμενικούς σταθμούς.
Επίσης η φημολογούμενη μετάταξη (υποβάθμιση) των Λιμενικών σταθμών Μεθάνων, Καψαλίου Κυθήρων, Κοιλάδας Ερμιονίδας, Ερμιόνης Αργολίδας, Τολού Αργολίδας, Παραλίας Άστρους και Ίσθμιας δημιουργεί ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της. Οι προτεινόμενοι προς μετάταξη σε Λιμενικά Τμήματα Λιμενικοί Σταθμοί εξυπηρετούν κατά περίπτωση λιμάνια με υψηλή επιβατική κίνηση, θαλάσσιες περιοχές με μεγάλη κίνηση επιβατικών και εμπορικών πλοίων, περιοχές με σημαντική αλιευτική δραστηριότητα και λιμάνια με μεγάλο αριθμό αλιευτικών σκαφών, μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων του Οίκου Ναύτου, ενώ σημαντικός είναι ο ρόλος τους στην είσπραξη λιμενικών τελών από τουριστικά σκάφη. Η υποβάθμιση των ανωτέρω αναφερόμενων Λιμενικών Σταθμών με τη μετάταξή τους σε Λιμενικά Τμήματα αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές δυσχέρειες στη λειτουργία τους.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι πρόκειται να καταργηθούν οι Λιμενικοί Σταθμοί Λεωνιδίου Αρκαδίας και Αγίας Πελαγίας Κυθήρων; Αν ναι, με ποια κριτήρια επελέγησαν οι συγκεκριμένοι λιμενικοί σταθμοί; Πώς θα εξυπηρετούνται οι περιοχές που μέχρι σήμερα εξυπηρετούνταν από τους δύο Λιμενικούς Σταθμούς χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες; Πώς θα εξασφαλιστεί η εποπτεία των θαλάσσιων αυτών περιοχών έναντι κάθε είδους παράνομων δραστηριοτήτων;
  2. Επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι θα μεταταγούνυποβαθμιστούν σε Λιμενικά Τμήματα οι Λιμενικοί Σταθμοί Μεθάνων, Καψαλίου Κυθήρων, Κοιλάδας Ερμιονίδας, Ερμιόνης Αργολίδας, Τολού Αργολίδας, Παραλίας Άστρους και Ίσθμιας; Αν ναι, με ποια κριτήρια και με ποιες διαδικασίες επελέγησαν να υποβαθμιστούν οι συγκεκριμένοι Λιμενικοί Σταθμοί; Πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα προκύψουν στην εξυπηρέτηση του κοινού καθώς και στις δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής να επιτηρήσει τις περιοχές αρμοδιότητας των Λιμενικών Σταθμών;"
Οι ερωτώντες βουλευτές
Δρίτσας Θοδωρής
Α΄ Πειραιά και Νησιών
Ζαχαριάς Κώστας
Αρκαδίας
Κοδέλας Δημήτρης
Αργολίδας












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.