Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Επίσκεψη στο ΚΕΘΕΑ Κύτταρο και στο Κέντρο πρόληψης "Ελπίδα Ζωής"

06/07/13

Τις προηγούμενες μέρες κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μαζί με τον βουλευτή Αργολίδας επισκέφθηκαν το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αργολίδας “Ελπίδα Ζωής” στο Άργος και το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο στο Ναύπλιο.

Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους έγινε αναλυτική παρουσίαση των δράσεων των δύο δομών, των δυνατοτήτων που έχουν, των αναγκών τους και της χρησιμότητάς τους ειδικά στη σημερινή περίοδο. Επισημάνθηκαν τα προβλήματα χρηματοδότησης, οι ανάγκες ενίσχυσης σε προσωπικό και το κτιριακό (για το ΚΕΘΕΑ). Μάλιστα, τα ιδιαίτερα ανησυχητικά αποτελέσματα έρευνας που έγινε το Μάρτη του 2012 σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού μας από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με το Κέντρο “Ελπίδα Ζωής” σε σχέση με την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών κάνουν ακόμα πιο ζωτική την αναβάθμιση των υπηρεσιών πρόληψης, στήριξης, συμβουλευτικής και απεξάρτησης.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κοδέλας δήλωσε 
την αυτονόητη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε αυτές τις δομές και τη διαθεσιμότητα για οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να προσφερθεί, την αντίθεση στην μειωμένη χρηματοδότηση και σε σενάρια συγχωνεύσεων ή συρρίκνωσης τους. Στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης που πολύς κόσμος πνίγεται από τα αδιέξοδα και βρίσκεται στην απελπισία είναι όρος επιβίωσης και ένδειξη πολιτισμού και ανθρωπιάς η ενίσχυση των δομών αυτών με χρήματα και προσωπικό, αλλά και το αγκάλιασμά τους από τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία, ώστε να προσφέρουν στήριξη και θεραπεία στους ανθρώπους που την χρειάζονται.
Όμως, πάνω από όλα, η κατήφεια, η έλλειψη φιλοδοξιών και προσδοκιών, η απόγνωση, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης των εξαρτήσεων και επιδείνωσης της ψυχοκοινωνικής υγείας θα σπάσουν από την ένταση της κοινωνικής αλληλεγγύης και του συλλογικού αγώνα για να φύγει το μαύρο από την χώρα και τις ζωές των ανθρώπων και να υποκατασταθεί από τον αγώνα και την ελπίδα για μια Ελλάδα έξω από την θηλιά της επιτροπείας, των δόσεων και των μνημονίων, με πραγματική Δημοκρατία, με παραγωγική ανασυγκρότηση και δουλειές με αξιοπρέπεια για τους ανθρώπους της, με κοινωνική δικαιοσύνη και φροντίδα για τους εκατοντάδες χιλιάδες “απόκληρους” των μνημονίων.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.