Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Παρέμβαση για την κτηνοτροφία και το ζήτημα της φέτας

12/09/2013
ΔΗΛΩΣΗ

Παρέμβαση του Δ. Kοδέλα για την τροπολογία που αφορά την κτηνοτροφία στο ν/σ για την εκπαίδευση και το ζήτημα της φέτας

Το ΥΠΑΑΤ επέλεξε σε ένα άσχετο και κρίσιμο νομοσχέδιο, αυτό που αφορούσε την εκπαίδευση, να εμπλέξει και θέματα κτηνοτροφίας. Με την κατατεθείσα και τελικά ψηφισθείσα τροπολογία καταργήθηκε η ειδική εισφορά για το εισαγόμενο γάλα και το άρθρο 94 του ν.3698/2008 που έδινε τη δυνατότητα επιχορήγησης Ελλήνων κτηνοτρόφων για την προμήθεια ζωοτροφών σε περίπτωση ανάγκης ή σε περίοδο κρίσης.

Ο Δημήτρης Κοδέλας, βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε στην Ολομέλεια της Βουλής την απόσυρση της τροπολογίας και την άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ώστε εκεί να συζητηθούν όλα τα σοβαρά ζητήματα της κτηνοτροφίας.

Η παραπάνω διαδικασία τονίστηκε ότι είναι ακόμα πιο επιτακτική ύστερα από την εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τους κτηνοτρόφους και την εγχώρια παραγωγή που αφορά στην απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων της ΕΕ για χρήση της ονομασίαςφέτααπό τους Καναδούς, ζήτημα που απαιτεί την άμεση ενημέρωση της Βουλής τόσο για τους χειρισμούς που έγιναν όσο και για το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη η οποία, ύστερα από την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και της Δωδώνης, θα αποτελέσει την χαριστική βολή στην ελληνική κτηνοτροφία.

Τελικά, όπως ανέφερε:Υπάρχει κάτι που συνδέει το σχολείο με την κτηνοτροφία και τη φέτα.
Κι αυτό είναι η πάνδημη ανάγκη για να υπάρξει ένα άλλο σχολείο για τους νέους αλλά και η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και την κυβέρνησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.