Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση για τις διαθεσιμότητες στον ΕΦΕΤ

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαθεσιμότητες στον ΕΦΕΤ:
 
18/11/2013

Eρώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων

Προς τους Υπουργούς
  • Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  • Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: Διαθεσιμότητα υπαλλήλων του ΕΦΕΤ

Η Κυβέρνηση πιστή στις μνημονιακές της δεσμεύσεις για 25.000 διαθεσιμότητες και 15.000 απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων για τα έτη 2013 και 2014, θέτει σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας με άμεσο κίνδυνο απόλυσης, υπαλλήλους από τις ήδη υποστελεχωμένες και αποδιοργανωμένες Δημόσιες Υπηρεσίες καθιστώντας άκρως προβληματική έως αδύνατη την εύρυθμη λειτουργίας τους.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η υπηρεσία του ΕΦΕΤ που αποτελεί τον κατ’ εξοχήν ελεγκτικό μηχανισμό της χώρας, σε ότι αφορά την προστασία των καταναλωτών σε σχέση με την ασφάλεια των τροφίμων, αφού ο Υπουργός θέτει σε καθεστώς διαθεσιμότητας δεκαπέντε υπαλλήλους από την συγκεκριμένη Υπηρεσία.

Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση δεν κρατάει ούτε καν τα προσχήματα που η ίδια θέτει. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόλο που το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας η οποία συστήθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό και η οποία είχε ως αντικείμενο την εξέταση σεναρίων σχετικών με την οργανωτική διάρθρωση των ΝΠΔΔ του ΥΠΑΑΤ, αναφέρει ότι η υπηρεσία του ΕΦΕΤ είναι υποστελεχωμένη και έχει ανάγκη από υπαλλήλους, εντούτοις ο Υπουργός προχώρησε στην κατάργηση κρίσιμων για τη λειτουργία του Φορέα, οργανικών θέσεων.

Επειδή δεν μπορούν να αποδιοργανώνονται και να διαλύονται υπηρεσίες όπως ο ΕΦΕΤ στον όνομα της κάλυψης ‘στόχων’ που αφορούν την απόλυση χιλιάδων Δημοσίων υπαλλήλων.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
  1. Ποιο είναι το πόρισμα της ομάδας εργασίας που συστήθηκε και η οποία είχε ως έργο την εξέταση εναλλακτικών σεναρίων για την οργανωτική διάρθρωση των ΝΠΔΔ του ΥΠΑΑΤ και ποια τα συμπεράσματα της εργασίας της Επιτροπής (Άρθρο 35, παρ. 4 του Ν. 4024/3011) στα οποία βασίστηκε η παραπάνω Ομάδα εργασίας;
  2. Με ποιο σκεπτικό και βάσει ποιών τεκμηριωμένων Αξιολογήσεων προέκυψε ότι μπορούν να καταργηθούν δεκαπέντε οργανικές θέσεις στον ΕΦΕΤ θέτοντας σε καθεστώς διαθεσιμότητας τον αντίστοιχο αριθμό υπαλλήλων;

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Παρακαλούμε να μας υποβάλλετε όλα τα σχετικά έγγραφα (πόρισμα ομάδας εργασίας, συμπεράσματα της επιτροπής του Άρθρο 35, παρ. 4 του Ν. 4024/3011, κλπ) που αφορούν την αξιολόγηση της υπηρεσίας του ΕΦΕΤ .

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Δημήτρης Κοδέλας
Βαγγέλης Αποστόλου
Ευαγγελία Αμανατίδου - Πασχαλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.