Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Επικίνδυνη η κυβέρνηση και για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των μνημείων μας

Δήλωση του Δ. Κοδέλα σχετικά με απάντηση του υφυπουργού Γ. Ανδριανού για τις διαθεσιμότητες στην Αρχαιολογική Υπηρεσία του Ν. Αργολίδας

Επικίνδυνη η κυβέρνηση και για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των μνημείων μας

Στις 20/09/2013 σε αναφορά προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προωθήσαμε επιστολή των έξι σχεδιαστριών της ΄Δ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων που αφορούσε το ενδεχόμενο κατάργησης της ειδικότητάς τους και της υπαγωγής τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Στην αναφορά γινόταν λόγος για τις συνέπειες αυτής της επιλογής στην προβολή και ανάδειξη των μνημείων του νομού μας, στην αποτύπωση της ιστορικής μνήμης και στη μεταφορά του οικονομικού βάρους στους πολίτες.

Στην απάντησή του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, φανερώνεται για ακόμη μια φορά ο πραγματικός στόχος των διαθεσιμοτήτων / απολύσεων.
Καμία αναφορά στα ουσιαστικά ζητήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι, καμία αναφορά ούτε καν σε κάποιον υποτιθέμενο σχεδιασμό αναδιοργάνωσης του υπουργείου που στόχο θα είχε την καλύτερη λειτουργία και αποτελεσματικότητά του. Αντιθέτως, απλά και κυνικά, αναφέρεται ότι κατόπιν Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Πολιτισμού & Αθλητισμού και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα καταργηθούν 145 οργανικές και προσωποπαγής θέσεις!

Είναι προφανές ότι το μόνο που επιχειρείται μέσω των διαθεσιμοτήτων είναι να συμπληρωθεί ο αριθμός των εργαζομένων που απαιτεί η τρόικα να προστεθούν στους ήδη εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους, να εκτελεστεί το συμβόλαιο εξόντωσης των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Η Αργολίδα, ένας νομός με τρία κηρυγμένα από την UNESCO Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και με δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους θα στερηθεί πολύτιμων και απόλυτα αναγκαίων υπηρεσιών. Το “περίφημο μεγαλύτερο αρχαιολογικό πάρκο του κόσμου” θα μείνει με μια σχεδιάστρια (!), αφού οι άλλες πέντε θα κατευθυνθούν στη διαθεσιμότητα/απόλυση! Σε κίνδυνο θα τεθεί ακόμα και η πορεία έργων ενταγμένων στο ΕΣΠΑ για την υλοποίηση των οποίων είναι απαραίτητη η ειδικότητα του σχεδιαστή. Επιπροσθέτως, αντί να βελτιωθεί η απαράδεκτη κατάσταση της χρόνιας αναμονής όσον αφορά τις ανασκαφές σε ιδιωτικά οικόπεδα, πλέον -με την αποψίλωση των υπηρεσιών- το βάρος θα πέφτει αποκλειστικά στους πολίτες.

Η κυβέρνηση αυτή αναδεικνύεται ως επικίνδυνη και για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και των μνημείων μας.

Οι διαθεσιμότητες σχεδιαστών/στριών, εργατών και εργαζομένων σε διοικητικές υπηρεσίες δεν πρέπει να προχωρήσουν. Η κυβέρνηση των ανέργων, των απολυμένων, των φτωχών, των ανασφάλιστων, των αποκλεισμένων, της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, της υποθήκευσης της χώρας πρέπει να φύγει!



Ακολουθεί η απάντηση του Υπουργού:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.