Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Δ. Κοδέλας: Να ξεσηκωθούν οι αγρότες

Τοποθέτηση του Δ. Κοδέλα για το ζήτημα της φορολογίας των αγροτών στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου συζητείται το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Παρασκευή 10/01/2014:


Δ. Κοδέλας:Να ξεσηκωθούν οι αγρότες, ώστε έτσι να ακουστεί η φωνή τους, μια φωνή επιβίωσης αλλά και μια φωνή μιας Ελλάδας που θέλει να παράγει



 
 “Κύριε Υπουργέ, κύριε Πρόεδρε, νομίζω ότι το βασικότερο πρόβλημα, αυτό του φορολογικού, που θέσαμε και έθεσα, μετ’ επιτάσεως πριν δυο μέρες, φαίνεται ότι δεν απασχολεί με την ίδια ένταση ούτε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αλλά ούτε και αρκετούς συναδέλφους βουλευτές, οι οποίοι έχουν ψηφίσει τα συγκεκριμένα μέτρα. Το λέω αυτό, γιατί τα προβλήματα στους αγρότες, δεν αφορούν απλά την ανεπαρκή εγκύκλιο του ανεκδιήγητου Χ. Θεοχάρη, που εκδόθηκε 31.12.2013, αλλά αφορά γενικότερα ότι αυτός ο νόμος, αυτός ο τρόπος φορολόγησης των αγροτών είναι εξοντωτικός, δημιουργεί τεράστια προβλήματα και θα ωθήσει χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους εκτός παραγωγής πολύ άμεσα.

Με αυτήν την έννοια, νομίζω, ότι είναι τελείως αναντίστοιχη και η έμφαση που έχει δοθεί σε αυτό το ζήτημα στην τρίτη συνεδρίαση σήμερα της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, που συζητά νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νομίζω, ότι πραγματικά είμαστε ως Κοινοβούλιο και ως Επιτροπή, πολύ μακριά από τις αγωνίες και την απόγνωση που νιώθουν οι παραγωγοί σε όλη τη χώρα και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Σε συζητήσεις με παραγωγούς, δεν τους ενδιαφέρουν καθόλου τα θέματα που συζητάμε σήμερα στο νομοσχέδιο.

Ούτως ή άλλως είναι αποσπασματικά και επιμέρους. Δεν υπάρχει καμία σοβαρή νομοθετική ρύθμιση που να αγγίζει κάποια από τα σοβαρά προβλήματα των παραγωγών. Ακόμα και το θέμα των δανείων και αυτό τίθεται εν αμφιβόλω, αν τελικά θα προλάβουμε να κατατεθεί κάτι και επαυτού. Με αυτή την έννοια, όλος ο κόσμος συζητάει για τη νέα φορολογική λαίλαπα που του επιφυλάσσετε και από την άλλη η αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, παρουσία και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συζητάει άλλα. Και πιστέψτε με, τα θεσμοφόρια δεν απασχολούν καθόλου αυτή τη στιγμή τους αγρότες της χώρας μας.

Όπως και να έχει, νομίζω, ότι αν έτσι είναι η κατάσταση, το μόνο που μένει στους αγρότες είναι πραγματικά να ενεργοποιηθούν, να ξεσηκωθούν, ώστε έτσι να ακουστεί η φωνή τους, μια φωνή επιβίωσης αλλά και μια φωνή μιας Ελλάδος που θέλει να παράγει, που μπορεί να παράγει και που δυστυχώς, με τις μνημονιακές πολιτικές καταστρέφεται ακόμα και ο παραγωγικός ιστός και η πρωτογενής παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.