Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Δ. Κοδέλας: 4 μήνες μετά, παραμένουν χωρίς αποζημίωση οι πλημμυροπαθείς

ΘΕΜΑ: 4 μήνες μετά, παραμένουν χωρίς αποζημίωση οι πλημμυροπαθείς

Στις 12 Φλεβάρη καταθέσαμε ερώτηση με θέμα: Ούτε ένα ευρώ δεν έχει φτάσει στους πλημμυροπαθείς του Δήμου Άργους-Μυκηνών – Ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των Υποδομών.
Η απάντηση που λάβαμε στις 10 Μαρτίου ελάχιστα πράγματα διευκρίνησε, ενώ οι πλημμυροπαθείς εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να μην έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Ύστερα από επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των σχετιζόμενων υπουργείων ενημερώνουμε για τα εξής:

Επίδομα των 580 ευρώ
Ύστερα από επικοινωνία με τη Διεύθυνση Πρόνοιας του Υπ. Εργασίας εκκρεμεί η υπογραφή από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και η μεταβίβαση στο Υπ. Εσωτερικών, όπου θα απαιτηθεί νέα διαδικασία υπογραφών και εγκρίσεων στο Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να καταλήξουν στο Δήμο Άργους–Μυκηνών ο οποίος και θα τα διανείμει στους Δικαιούχους.

Αποζημιώσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Δεν έχει διευκρινιστεί πότε θα εκταμιευτούν τα χρήματα: μέχρι στιγμής έχει συνταχθεί από την ΥΑΣ (Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων) σχέδιο Υπουργικής Απόφασης και έχει υπογραφεί από τον Υπουργό Υποδομών. Για να εξασφαλιστεί η εκταμίευση του ποσού θα πρέπει να υπογραφεί από τους Υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Οικονομικών.


Γέφυρα του Ξηριά στο ύψος του Α.Σ. Αεροδρομίου
Η απάντηση που λάβαμε δεν είχε σχέση με αυτό που ζητούσαμε στην ερώτηση. Ύστερα από επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠ.Α.ΑΝ. μας διαβεβαίωσαν ότι τις επόμενες μέρες θα υπογραφεί από τον Υπουργό Ανάπτυξης η έγκριση των χρημάτων που έχει αιτηθεί η Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ύστερα από όλα αυτά είναι αυτονόητο και περιττό να καταγγείλουμε για ακόμη μια φορά την αναλγησία των υπευθύνων. Μπορεί οι διαδικασίες να είναι αδικαιολόγητα δαιδαλώδεις, όμως μάλλον είμαστε η πρώτη περιοχή που τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και σημειώνονται τόσο τραγικές καθυστερήσεις για τη στοιχειώδη στήριξη των πληγέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.