Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ο Δ. Κοδέλας για τις Τροπολογίες για Βοσκοτόπους, Συνεταιρισμούς και ΟΣΔΕ 2014


Σημεία από την τοποθέτηση του Δημήτρη Κοδέλα, βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ολομέλεια της Βουλής (07/05/2014) σχετικά με τις Τροπολογίες για Βοσκοτόπους, Συνεταιρισμούς και για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2014.
  

Ο Δημήτρης Κοδέλας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επι του Σχεδίου Νόμου: «Απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας» καυτηρίασε την τακτική του ΥΠΑΑΤ να νομοθετεί μέσω Τροπολογιών για τόσο σημαντικά ζητήματα όπως αυτά των βοσκοτόπων και των συνεταιρισμών.



Σχετικά με το ζήτημα
των βοσκοτόπων ο Δημήτρης Κοδέλας χαρακτήρισε την Τροπολογία που ψηφίστηκε ως εξαιρετικά πρόχειρη, με μεγάλες ασάφειες και κίνδυνο να κριθεί αντισυνταγματική επιφέροντας σοβαρές επιπτώσεις στις κοινοτικές ενισχύσεις της περιόδου 2015-2020.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της συγκυβέρνησης ζήτησε να δώσουν εξηγήσεις για το ποιός ευθύνεται για τα τεράστια πρόστιμα της προηγούμενης περιόδου που πλήρωσαν κτηνοτρόφοι και φορολογούμενοι και ποιός θα πληρώσει αν η συγκεκριμένη τροπολογία κριθεί αναποτελεσματική για το στόχο που έρχεται να εξυπηρετήσει.

Τέλος, ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να φέρει την ψηφισθείσα Τροπολογία για συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ώστε να συζητηθεί αναλυτικά και να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που πράγματι να δίνει λύση στο πρόβλημα των βοσκοτόπων.



Σε σχέση με την Τροπολογία για τους Συνεταιρισμούς ο Δ. Κοδέλας ζήτησε την απόσυρσή της και τη συζήτησή της σε κανονική διαδικασία ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις. Συγκεκριμένα, ανέφερε: “Ήρθε χθες το βράδυ μία τροπολογία –είναι βραδινές αυτές- που έχει να κάνει με τους συνεταιρισμούς. Επί δύο χρόνια, το μόνο που έκανε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και επικύρωνε η ελληνική Βουλή ήταν οι παρατάσεις σε σχέση με το ν. 4015. Αντί να καταλήξουμε σε μία πραγματική διαδικασία μέσα από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και σε ένα σχέδιο νόμου σε σχέση με τους συνεταιρισμούς, έρχεται τελευταία στιγμή μία βραδινή τροπολογία για να νομοθετήσει γι’ αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά την οργάνωση των παραγωγών και το συνεταιριστικό χώρο στη χώρα μας.

Μ’ αυτήν την τροπολογία μετατρέπονται ακόμα περισσότερο οι συνεταιρισμοί σε επιχειρήσεις και ανοίγει το παράθυρο για την πλήρη εκποίηση παραγωγικών εγκαταστάσεων”. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε, απαιτείται ένα πλαίσιο απόλυτης διαφάνειας που θα στηρίζει τους παραγωγούς και την οργάνωσή τους, που θα προστατεύει με κάθε τρόπο την περιουσία των Συνεταιρισμών και θα υπηρετεί ένα σχεδίο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.



Αναφορά έκανε και στο θέμα του ΟΣΔΕ για το 2014: “Το ΟΣΔΕ του 2014 μετατρέπεται σε ένα νέο χαράτσι για τους αγρότες, μέσα από την ανάθεσή του στο «GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ», το οποίο αποτελείται από την «Τράπεζα Πειραιώς», την ΠΑΣΕΓΕΣ και από μία ιδιωτική εταιρεία, τη NEUROPUBLIC.

Η «Τράπεζα Πειραιώς» έχει αναλάβει εργολαβικά όλον τον αγροτικό χώρο κατ’ ανάθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της ελληνικής Κυβέρνησης. Το αποτέλεσμα θα το βιώσουν άμεσα οι παραγωγοί, όταν θα πάνε να κάνουν τις δηλώσεις τους, καθώς θα υπάρχουν πολύ αυξημένες τιμές για να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να δηλώσουν τις εκτάσεις τους, καθώς το «on line» σύστημα εξυπηρετεί ελάχιστους απ’ αυτούς.”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.