Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Β. Αποστόλου & Δ. Κοδέλας για τα προβλήματα με τη Ρωσία και τον ΕΝΦΙΑ στους αγρότες

08/08/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση των βουλευτών Βαγγέλη Αποστόλου & Δημήτρη Κοδέλα
για τα προβλήματα με τη Ρωσία και τον Φόρο Ακινήτων στους αγρότες

Τις τελευταίες ώρες πυκνώνουν οι δυσάρεστες εξελίξεις για τον αγροτικό κόσμο. Το εμπάργκο της Ρωσίας με καταστροφικές επιπτώσεις για τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων και τη μεταποιητική και εξαγωγική βιομηχανία ήταν θέμα χρόνου να συμβεί με βάση τη μονόπλευρη και τυχοδιωκτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην κλιμακούμενη ένταση στην Ουκρανία. Η συνέχιση της ίδιας στάσης από την ελληνική κυβέρνηση εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την ελληνική γεωργία και την αγροτική οικονομία: συμπίεση αγροτικών εξαγωγών, ολοκληρωτική καταστροφή για κλάδους και περιοχές με σημαντική εξάρτηση από τις εξαγωγές στη Ρωσία (πυρηνόκαρπα, φράουλα, ακτινίδιο, εσπεριδοειδή, κ.ά.), υποκατάσταση των ελληνικών προϊόντων στη ρωσική αγορά από αγροτικά προϊόντα άλλων χωρών, πλήγμα στην μεταποιητική και εξαγωγική βιομηχανία, απώλεια μιας αγοράς στην οποία υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Έστω και τώρα η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να υιοθετήσει μια φιλειρηνική, πολυδιάστατη, ενεργητική εξωτερική πολιτική προς το συμφέρον της χώρας, των Ελλήνων αγροτών αλλά και του ελληνισμού της Ουκρανίας που δοκιμάζεται.
Επιπλέον των παραπάνω, οι αγρότες έρχονται αντιμέτωποι και με τον ΕΝΦΙΑ ο οποίος συνιστά φόρο δήμευσης της περιουσίας των αγροτών και έρχεται να προστεθεί στις ήδη σημαντικές επιβαρύνσεις του αγροτικού τομέα. Οι αυξήσεις του κόστους παραγωγής, ο φόρος σε σπίτια και χωράφια και το νέο φορολογικό θα επιφέρουν συντριπτικό χτύπημα στην αγροτική οικονομία και υπονομεύουν πλήρως την ανάγκη για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Ο αγροτικός κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί, ενωμένος με την υπόλοιπη κοινωνία που οδηγείται στην εξόντωση και την υπερχρέωση. Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να αποσυρθεί. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει!


* Ο Βαγγέλης Αποστόλου είναι συντονιστής και ο Δημήτρης Κοδέλας μέλος της Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.