Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Να σωθεί ο Δενδροκομικός Σταθμός Πόρου από την εγκληματική εγκατάλειψη

Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας επισκέφθηκε το Δενδροκομικό Σταθμό Πόρου και συναντήθηκε με την προϊσταμένη και μοναδική εργαζόμενη που έχει απομείνει στο Σταθμό.

Με αφορμή τη συνάντηση και την κατάσταση του Δενδροκομικού Σταθμού ο Δημήτρης Κοδέλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είναι τραγική η εικόνα που παρουσιάζει ο Δενδροκομικός Σταθμός Πόρου, εικόνα πλήρους απαξίωσης. Η μια και μοναδική εναπομείνασα γεωπόνος εκτελεί χρέη διοικητικά, γεωτεχνικά και συντήρησης των 800 στρεμμάτων και του πολύτιμου πολλαπλασιαστικού υλικού του Σταθμού. Της αξίζουν συγχαρητήρια για το ότι καταφέρνει να υπάρχει ο Δεντροκομικός Σταθμός και δεν έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο.
Από την άλλη, φέρουν εγκληματικές ευθύνες όσοι οδήγησαν σε αυτή την απελπιστική κατάσταση μια υποδομή που παρείχε και μπορεί να παρέχει εξαιρετικά σημαντικές υπηρεσίες στους αγρότες, στους φυτωριούχους, στην ελληνική παραγωγή και πιο ειδικά στην εσπεριδοκαλλιέργεια, καλύπτοντας τις ανάγκες σε πολλαπλασιαστικό υλικό των αγροτών και φυτωριούχων της χώρας.
Εδώ και τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση, πρέπει να στηριχτεί ο Σταθμός και να μην κινδυνέψει το πολύτιμο υλικό δεκάδων πιστοποιημένων ποικιλιών που διαθέτει στις εγκαταστάσεις του και είναι εγγεγραμμένες στον εθνικό κατάλογο ποικιλιών.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έστω και τώρα, πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική απαξίωσης κρίσιμων δημόσιων υποδομών και να πράξει τα στοιχειώδη.
Από τη μεριά μας θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, σε συνεργασία με όσους κατανοούν την αξία του, για να σωθεί και να ξαναζωντανέψει ο Δεντροκομικός Σταθμός Πόρου ώστε να στηρίξει την ανασυγκρότηση της ελληνικής γεωργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.