Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Δραματική αύξηση στις διακοπές ηλεκτροδότησης νοικοκυριών

Αθήνα, 29 Ιουλίου 2014
Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Προς τον κ. Υπουργό
  • Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: Δραματική αύξηση στις διακοπές ηλεκτροδότησης νοικοκυριών
Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής και με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις της, επέβαλε υπέρογκες αυξήσεις ηλεκτρικού ρεύματος τα τελευταία πέντε χρόνια για τα λαϊκά νοικοκυριά. Γεγονός, που μαζί με την φτωχοποίηση που επέβαλε το μνημόνιο, προκάλεσε δραματική αύξηση του αριθμού των διακοπών ηλεκτροδότησης λαϊκών νοικοκυριών. Η κυβέρνηση από την άλλη προβάλει δήθεν ευαισθησία με την εξαγγελία της απόφασης διεύρυνσης των εισοδηματικών κριτηρίων ώστε στο «κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο» να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι.
Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Καταφέρατε το αδύνατο, να είμαστε ελλειμματικοί στη γεωργία!

Τοποθέτηση του Δ. Κοδέλα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για τη Νέα ΚΑΠ

Βίντεο και σημεία από την τοποθέτηση του βουλευτή Αργολίδας Δημήτρη Κοδέλα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου την Πέμπτη 24 Ιουλίου, με θέμα την ενημέρωση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Καρασμάνη για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014-2020.


Συνοπτικά ο βουλευτής Αργολίδας στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι:

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Δήλωση - Παρέμβαση 62 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την Κύπρο

40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ  

10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ Η ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ



Είναι σε όλους γνωστό ότι το καλοκαίρι του 1974 η Τουρκία, με αφορμή το εγκληματικό αμερικανόπνευστο πραξικόπημα της Χούντας κατά του Μακαρίου, εισέβαλε καταλαμβάνοντας το 37% του νησιού, το οποίο, όχι απλώς κατέχει ως σήμερα, αλλά επιπλέον, εφαρμόζει σταθερή πολιτική μεθοδικής εθνοκάθαρσης, εποικισμού και  τουρκοποίησης. Ακόμα και τους ίδιους τους Τουρκοκύπριους, έχει μετατρέψει σε παρίες στην ίδια τους τη χώρα.

Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ.Οικ. στο Ναύπλιο

Το Ναύπλιο επιεσκέφθηκαν το πρωί οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες στο υπ. Οικονομικών.
Το απόγευμα, στις 7, θα γίνει εκδήλωση-συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο.
Μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα, ενότητας, περηφάνειας και αξιοπρέπειας!



Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Κίνδυνοι από τη Διατλαντική Εταιρική και Εμπορική Σχέση (TTIP) μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, για την ελληνική αγροτική παραγωγή

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους κινδύνους για την ελληνική αγροτική παραγωγή από την Εμπορική Συμφωνία που συζητιέται αυτή την περίοδο ανάμεσα σε ΕΕ και ΗΠΑ:

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2014


Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων


Προς τους κ.κ. Υπουργούς
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
Εξωτερικών
Οικονομικών


Θέμα: «Κίνδυνοι από τη Διατλαντική Εταιρική και Εμπορική Σχέση (TTIP) μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, για την ελληνική αγροτική παραγωγή»


Έντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της Ευρώπης αλλά και στους ευρωπαίους πολίτες, από τις διαπραγματεύσεις που γίνονται ανάμεσα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ, για τη δημιουργία της Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου (ΤΤΙΡ).
Η ανησυχία αυτή, εντείνεται από το κλίμα μυστικότητας υπό το οποίο διενεργούνται οι συνομιλίες, από τον αποκλεισμό των πολιτών στη διαδικασία αυτή αλλά και από την συμμετοχή, αντίθετα, πανίσχυρων λόμπι, τα οποία βέβαια στοχεύουν στη διαφύλαξη και ενίσχυση των δικών τους συμφερόντων.

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Να απενταχθούν τα ακίνητα του Δήμου Ναυπλιέων από το ΤΑΙΠΕΔ

23/07/2014

Ερώτηση προς τους Υπουργούς της ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας, με την οποία τους ζητά να σεβαστούν την καθολική αντίδραση των φορέων και των πολιτών του Δήμου Ναυπλιέων και να αφαιρέσουν τη διαχείριση των παραπάνω ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:
Προς τους κ. Υπουργούς :
  1. Οικονομικών
  2. Πολιτισμού και Αθλητισμού
  3. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
  4. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
  5. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
  6. Υγείας
  7. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
  8. Τουρισμού

ΘΕΜΑ: Δημοτικό Συμβούλιο, Φορείς και πολίτες ζητούν την απένταξη των ακινήτων του Δήμου Ναυπλιέων από το ΤΑΙΠΕΔ

Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε μέσω του e-publicrealestate.gr η διαδικασία για την εκποίηση τριών ακινήτων που βρίσκονται στο Ναύπλιο και τα οποία είχαν μεταβιβαστεί στο Ταμείο των Δανειστών (ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.) για την αποπληρωμή του Χρέους.

Τα τρία αυτά ακίνητα είναι:

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ερώτηση για τις εξευτελιστικές τιμές των εσπεριδοειδών

22/07/2014
Ερώτηση προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας, Θανάσης Πετράκος και Βαγγέλης Αποστόλου με αφορμή τις εξευτελιστικές τιμές που είχαν τη φετινή περίοδο τα εσπεριδοειδή, φαινόμενο το οποίο συνεχίζεται και στις όψιμες ποικιλίες πορτοκαλιού.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:


Προς τους κ. Υπουργούς:

Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας


Θέμα: Ανάγκη λήψης μέτρων για την επιβίωση του τομέα των εσπεριδοειδών
Για μια ακόμα χρονιά, μετά το 2012, ο τομέας των εσπεριδοειδών είναι αντιμέτωπος με σωρεία προβλημάτων, με κυρίαρχο τις εξευτελιστικές τιμές για τους παραγωγούς, όπως διαμορφώνονται την τρέχουσα περίοδο ακόμη και για τις όψιμες ποικιλίες, και οι οποίες δεν καλύπτουν, ούτε κατά το ελάχιστο, το κόστος παραγωγής που έχει εκτοξευτεί στα ύψη, λόγω της τιμής του πετρελαίου, του ηλεκτρικού ρεύματος και του κόστους των αγροτικών εφοδίων.

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Δήλωση Δ. Κοδέλα & Δ. Γελαλή για τα ΠΣΕΑ

18/07/2014

Δήλωση των Βουλευτών Δ. Κοδέλα και Δ. Γελαλή για το ζήτημα των αποζημιώσεων ΠΣΕΑ σε αγρότες

Η κυβέρνηση εμπαίζει τους αγρότες – Κινδυνεύουν
οι αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ

Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδικασία αποζημιώσεων σε παραγωγούς μέσω των ΠΣΕΑ επιβεβαιώνει τους φόβους μας για τον κίνδυνο να χαθούν οι αποζημιώσεις του 2011 και να είναι υπό αίρεση ακόμα και οι αποζημιώσεις του 2013.

Σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Υπουργείο Οικονομικών έχουν προβλεφθεί 32 εκ. ευρώ για αποζημιώσεις μέσω των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) για τα έτη 2015 και 2016 ενώ καταλήγει συστήνοντας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να επανακαθορίσει τις προτεραιότητές του! Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Να σταματήσει η αιματοχυσία και ο αποκλεισμός στη Γάζα!

17/07/2014
Έκκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ:

Εδώ και τώρα, τερματισμό της αιματοχυσίας και του αποκλεισμού στη Γάζα!


Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά μέσα σε ΕΕ, ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς, αλλά και απέναντι στο κράτος του Ισραήλ, ώστε να τερματιστεί εδώ και τώρα η συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας.

Είναι απαράδεκτο ένα κράτος, που θέλει να εμφανίζεται ως «κράτος δικαίου», να απαντά στην αποτροπιαστική δολοφονία των 3 εφήβων παιδιών του με μια εκστρατεία βίας και συλλογικής τιμωρίας απέναντι σε έναν ολόκληρο πληθυσμό, εγκλωβισμένο σε μια στενή λωρίδα γης, αποκλεισμένο από εδάφους, θάλασσας και αέρα απέναντι ακόμα και σε αποστολές γιατρών και πολύτιμού ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Να μην απαξιωθεί η Δημόσια Τουριστική Εκπαίδευση

11/07/2014

Ερώτηση προς την Υπουργό Τουρισμού κατέθεσαν 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους και ο βουλευτής Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας, με θέμα τη Δημόσια Τουριστική Εκπαίδευση της χώρας, η οποία οδηγείται στην απαξίωση από τη συγκυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού.
Το Υπουργείο Τουρισμού, συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής φαίνεται να προγραμματίζει τη λειτουργία μόνο του Β' έτους των ΕΠΑΣ (ΣΕΚ) & ΙΕΚ, μεταξύ των οποίων είναι και το ΙΕΚ Μαγειρικής Πελοποννήσου στο Άργος, αφού τόσο στις προσλήψεις προσωπικού όσο και στην προμήθεια βιβλίων το Α' έτος δεν υπολογίζεται για τη νέα σχολική χρονιά.
Με την ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν αφενός τη στελέχωση των Τουριστικών Σχολών και την ομαλή λειτουργία του Α' έτους, αφετέρου δε τη μη εκποίηση της περιουσίας των σχολών.


Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

Θέμα: Να μην απαξιωθεί η Δημόσια Τουριστική Εκπαίδευση της χώρας

Το τελευταίο διάστημα η συγκυβέρνηση έχει επιδοθεί με ζήλο να ολοκληρώσει τη γενική εκποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, την παραχώρηση κερδοφόρων και παραγωγικών δομών στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τη λεηλασία των όποιων εργασιακών κεκτημένων έχουν απομείνει.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Δ. Κοδέλας: Ο Γ. Μανιάτης έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια


Σχόλιο του Δημήτρη Κοδέλα, βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, για τον υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Δ. Κοδέλας: Ο Γ. Μανιάτης έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια
Ο υπουργός ΠΕΚΑ και βουλευτής Αργολίδας Γ. Μανιάτης, πρωταγωνιστής του εθνικού και κοινωνικού εγκλήματος που αφορά στον ακρωτηριασμό και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, έχει μετατραπεί σε απολογητή του πιο δογματικού νεοφιλελευθερισμού που στην χώρα μας έχει πάρει τη μορφή του πλιάτσικου απέναντι σε οτιδήποτε Δημόσιο έχει απομείνει.
Όμως ο κ. Γ. Μανιάτης θα όφειλε καταρχήν να απαντήσει στις δικές του αντιφάσεις:

  1. Ο Γ. Μανιάτης με άρθρο του “Η μικρή ΔΕΗ και δέκα μεγάλες αλήθειες” υπερασπίζεται το ξεπούλημα της ΔΕΗ που ο ίδιος και η κυβέρνηση προωθεί. Όμως, στις 15/10/2010 ως υφυπουργός ΠΕΚΑ απαντούσε σε Επικαιρη Ερώτηση της Ηρώς Διώτη λέγοντας τις παρακάτω διαφορετικές “αλήθειες” (μάλιστα τα είχε αποστείλει με Δελτίο Τύπου και τίτλο: “Δεν πωλείται η ΔΕΗ”):

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Το μεγάλο πλιάτσικο, η κλεπτοκρατία και το χρέος μας


Παρέμβαση του βουλευτή Αργολίδας Δημήτρη Κοδέλα για το ξεπούλημα (και) της ΔΕΗ

*Δημοσιεύτηκε στο Δρόμο της Αριστεράς (τ.221, 05/07/2014)

Το μεγάλο πλιάτσικο, η κλεπτοκρατία και το χρέος μας

Ένας κινηματογραφιστής θα μπορούσε να βάλει ως θέμα σε αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας: “Το μεγάλο πλιάτσικο”. Δημόσιες εκτάσεις, ακίνητα, παραλίες, αρχαιολογικοί χώροι υπεξαιρούνται από το Δημόσιο και τους πολίτες και μεταβιβάζονται στο Ταμείο των Δανειστών. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη κλοπή Δημόσιας Περιουσίας που έχει συμβεί στον τόπο μας. Και όχι μόνο της Δημόσιας Περιουσίας, αφού μέσω της φορο-λεηλασίας, των χαρατσιών, των κόκκινων δανείων προχωρά παράλληλα και η κλοπή της ιδιωτικής περιουσίας των φτωχών και μικρομεσαίων.
Τελευταίο επεισόδιο είναι αυτό της ΔΕΗ η οποία κόβεται κομμάτι κομμάτι για να μεταβιβαστεί σε ιδιώτες και ΤΑΙΠΕΔ. Η ενέργεια, αυτό το αγαθό για το οποίο έγινε ένας τιτάνιος αγώνας ώστε να μπει σε κάθε σπίτι, αφού πρώτα το στέρησαν από χιλιάδες οικογένειες με τη μνημονιακή πολιτική τους, προχωρούν τώρα και στην πλήρη εκχώρησή του σε ιδιωτικά ξένα και ντόπια συμφέροντα.
Εκχωρούν έτοιμες παραγωγικές μονάδες: λιγνιτικές μονάδες, υδροηλεκτρικές, λιγνιτωρυχεία, μονάδες φυσικού αερίου. Εκχωρούν μέχρι και δύο εκατομμύρια καταναλωτές, αντιμετωπίζοντάς μας όλους όχι ως πολίτες αλλά ως πελάτες!
Το εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα που διαπράττεται πρέπει να αποτραπεί.
Το σύστημα κλεπτοκρατίας που έχει εγκαθιδρυθεί και εμπορεύεται ερήμην μας τις ζωές μας, τον πλούτο μας, το μέλλον της χώρας πρέπει να γκρεμιστεί.
Και, δεν είναι μόνο ότι κλέβουν τον πλούτο μας αλλά και κυβερνούν “σαν κλέφτες”. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το ότι ενώ το Σ/Ν για τη ΔΕΗ φέρει την υπογραφή Στουρνάρα-Μανιάτη και ημερομηνία 31/3/2014 το κατέθεσαν αυτούσιο, χωρίς καν να αλλάξουν τις υπογραφές και την ημερομηνία, τον Ιούλιο -μεταξύ θάλασσας και μουντιάλ- σε θερινό τμήμα που λειτουργεί με συμμετοχή 100 βουλευτών; Ποιά Δημοκρατία είναι αυτή όπου πενήντα και κάτι βουλευτές σε σύνολο 300 θα αποφασίσουν για το ξεπούλημα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού; Ούτε τα προσχήματα πλέον δεν τηρούν...
Το Σχέδιο Νόμου με υπογραφές Στουρνάρα-Μανιάτη και ημερομηνία 31/03/2014!

Το Δημοψήφισμα είναι μια δημοκρατική διέξοδος. Ειδικά όταν μια κυβέρνηση, που στηρίζεται από μια κοινωνική μειοψηφία και από τα μπόνους ενός καλπονοθευτικού νόμου, επιχειρεί πραξικοπηματικά τέτοιας έκτασης και σημασίας χτύπημα με συνέπειες στην εθνική ανεξαρτησία, στην ασφάλεια, στην αναγκαία πορεία ανασυγκρότησης που έχει ο τόπος.
Όμως ούτε καν αυτό δεν θα δεχτούν, γιατί απεχθάνονται τη Δημοκρατία και φοβούνται τη λαϊκή βούληση. Ακόμα κι αυτό πρέπει να επιβληθεί και να κερδηθεί από την κοινωνία. Και οποιαδήποτε, έστω και απλά δημοκρατική, νίκη μπορεί να σημάνει ή και να προϋποθέτει το τέλος συνολικά αυτής της αντιδημοκρατικής κυβέρνησης.
Το χρέος μας, ο αγώνας για να είναι ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του και για να σταματήσει το “μεγάλο πλιάτσικο” είναι αγώνας για τον ιδρώτα, το αίμα και τους κόπους των προηγούμενων γενιών, είναι αγώνας για τις ζωές μας, είναι αγώνας για να έχει μέλλον ο τόπος μας.

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Σκανδαλώδης η αδιαφορία για την Δημόσια Περιουσία στο “ΜΕΤΟΧΙ” Θερμησίας Αργολίδας


03/07/2014

Ερώτηση προς τους Υπουργούς ΠΕΚΑ, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα “Σκανδαλώδης η αδιαφορία για την Δημόσια Περιουσία στο “ΜΕΤΟΧΙ” Θερμησίας Αργολίδας κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας σχετικά με έκταση 32.148 στρεμμάτων στην Θερμησία που διεκδικεί ο Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας στα οποία περιλαμβάνονται και 3.620 στρέμματα που για δεκαετίες καλλιεργούνται από αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Συνεχίζεται η καταστροφική πολιτική για τις Λαϊκές Αγορές εις βάρος πωλητών και καταναλωτών

02/07/2014
Δήλωση του βουλευτή Αργολίδας Δημήτρη Κοδέλα για την ΚΥΑ για τις Λαϊκές Αγορές
 

Δ. Κοδέλας: "Η νέα ηγεσία του Υπ. Ανάπτυξης συνεχίζει την καταστροφική πολιτική για τις Λαϊκές Αγορές εις βάρος πωλητών και καταναλωτών"

Σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτος φέρνει προς συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου την Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπεται από το νόμο για τις Λαϊκές Αγορές (Ν. 4264/2014) ο οποίος προκάλεσε τις δίκαιες αντιδράσεις από την πλευρά των πωλητών λαϊκών αγορών.
Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης ακολουθεί πιστά τα χνάρια της προηγούμενης ενώ είναι εντυπωσιακό το ότι ακόμα και η κατανομή των θέσεων των πωλητών λαϊκών αγορών αποτελεί προαπαιτούμενο της Τρόικα!
Σύμφωνα με αυτή την πρόταση για ΚΥΑ το Υπουργείο

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Επικίνδυνη και ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα απορρίμματα στην Ερμιονίδα


Ερώτηση προς τους Υπουργούς ΠΕΚΑ και Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας σχετικά με το εκρηκτικό πρόβλημα των απορριμμάτων στην Ερμιονίδα. 
Στην ερώτηση επιρρίπτει ευθύνες στο Υπουργείο ΠΕΚΑ και στην Περιφέρεια για νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και εξυπηρέτηση μεγάλων εργολαβικών συμφερόντων εις βάρος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος και ζητά την “υλοποίηση ενός άμεσου, χωρίς γραφειοκρατικές ή άλλες καθυστερήσεις, έκτακτου σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ερμιονίδα σύμφωνο με τον εθνικό σχεδιασμό για ανακύκλωση και ανάκτηση.

Παράλληλα, ο Δ. Κοδέλας συμμετείχε τη Δευτέρα 30/06 σε συγκέντρωση των κατοίκων του Κρανιδίου και ενημέρωσε σχετικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση απορριμμάτων.
Πηγή: http://orangespotters.blogspot.gr/2014/07/pics.html



Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τον Υπουργούς:

                  1. Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
                  2. Εσωτερικών



Θέμα: Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον η ανεξέλεγκτη κατάσταση με τα απορρίμματα στην Ερμιονίδα



Το πρόβλημα της διάθεσης των απορριμάτων της Ερμιονίδας είναι γνωστό και ιδιαίτερα οξύ λόγω: