Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Δ. Κοδέλας: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν υπάρχει για να είναι αρεστή στον Σόιμπλε»

Ο Δημήτρης Κοδέλας, βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε τη Δευτέρα 10/03 στον σταθμό Παραπολιτικά 90,1 FM και την εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο Δ. Κοδέλας απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι "η ελληνική κυβέρνηση δεν υπάρχει για να είναι αρεστή στον κ. Σόιμπλε και στην κ. Μέρκελ, αλλά για να υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, την ιστορία αυτού του λαού και το μέλλον του".
Αναφέρθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις λέγοντας ότι "είναι από τα σημεία - κλειδιά αυτού που λέμε νεοφιλελευθερισμός, και πιο ειδικά του “νεοφιλελευθερισμού α λα ελληνικά” στις συνθήκες των μνημονίων, το οποίο συνδυάζεται ουσιαστικά με ξεπούλημα”.
Σε σχέση με τη στάση των “Εταίρων” στη διαπραγμάτευση τόνισε ότι "υπάρχει μία διαρκής πίεση, και γι 'αυτο χρησιμοποιείται το ασφυκτικό πλαίσιο ρευστότητας ώστε η ελληνική κυβέρνηση να κάνει υποχωρήσεις," και ουσιαστικά δε σέβονται “τη λαϊκή ετυμηγορία και την ανάγκη αυτής της κοινωνίας να πάρει ανάσες και να υπάρξει ανάπτυξη και οικονομική ανοικοδόμηση της χώρας".
Ωστόσο επισήμανε ότι αυτές οι πιέσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν όχι μόνο από μια διαπραγματευτική ομάδα αλλά από ολόκληρο τον ελληνικό λαό, γιατί η υπόθεση του να βγει η χώρα από τα μνημόνια, να φύγει από το καθεστώς λιτότητας και εκποίησης των πάντων αφορά όλους τους Έλληνες, είναι υπόθεση του ελληνικού λαού".
Μάλιστα σχολίασε ότι "σε αυτή την πορεία θα πρέπει να υπάρχουν και ΟΧΙ όταν δεν γίνεται σεβαστή η επιλογή του ελληνικού λαού για να σταματήσει η χώρα αυτή να είναι πειραματόζωο ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών" ενώ σε σχέση με την πιθανή διενέργεια δημοψηφίσματος συμπλήρωσε ότι "η απεύθυνση στο λαό είναι μια επιλογή δημοκρατική".
Τέλος, σε σχέση με το αν θα συνεχίσει η κυβέρνηση να απολαμβάνει της στήριξης του κόσμου επισήμανε ότι "μια αξιοπρεπής στάση που θα έχει κάποια ΟΧΙ, θα έχει κάποια όρια και κόκκινες γραμμές και θα θέτει το δίκαιο της αλλαγής πορείας είναι κάτι που μπορεί να διατηρήσει την αξιοπρέπεια και τη διάθεση να αγωνιστεί ο λαός μας".
Ολόκληρη η συνέντευξη: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.