Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Επίσκεψη στην ΣΕΚ Επιδαύρου

27 Μαΐου 2015
ΘΕΜΑ: Επίσκεψη του Δ. Κοδέλα και κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΣΕΚ Επιδαύρου

Ο βουλευτής Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας μαζί με στελέχη της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Επιδαύρου επισκέφθηκαν την Τρίτη 26/5 την Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιδαύρου στον Άγιο Δημήτριο. Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά με τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Σχολής ειδικά ενόψει του Σχεδίου Νόμου για την Παιδεία που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα.


Πιο ειδικά, ο Δημήτρης Κοδέλας ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων του Νόμου 4186/2013 ο οποίος, εκτός της κατάργησης ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ που είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση και της απόλυσης των εκπαιδευτικών, στόχευε στη μετατροπή του Λυκείου σε εξεταστικό κέντρο για λίγους και στην προώθηση των περισσότερων μαθητών από την τόσο πρώιμη ηλικία στην μη τυπική εκπαίδευση και στην κατάρτιση. Στο πλαίσιο αυτό, η ίδρυση των ΣΕΚ είχε ως στόχο την υποδοχή των μαθητών που αντι του Λυκείου θα στρέφονταν στην κατάρτιση και για τους άνω των 20 ετών προβλέπονταν οι Εσπερινές ΣΕΚ.

Στη συνέχεια ο βουλευτής Αργολίδας τόνισε πως ενώ, σωστά, πρέπει να στηριχτεί η δωδεκάχρονη εκπαίδευση για όλους, η ΣΕΚ Επιδαύρου έχει την ιδιαιτερότητα της φοίτησης αποκλειστικά ενηλίκων, με στόχο την Επαγγελματική Εκπαίδευση σε αντικείμενα, μάλιστα, που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή και το Νομό, όπως η λιθοξοϊα και οι ειδικότητες του πρωτογενή τομέα όπως η μελισσοκομία, η γαλακτοκομία και η φυτική παραγωγή.


Τέλος, ο βουλευτής Αργολίδας ενημέρωσε για την επικοινωνία που υπάρχει με το Υπουργείο Παιδείας με στόχο τη διατήρηση της Σχολής ως δομής Εκπαίδευσης ενηλίκων στα συγκεκριμένα αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.