Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ

18/08/2015


Συνέντευξη σχετικά με την πολιτική επικαιρότητα έδωσε ο βουλευτής Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, στην εκπομπή των Κατερίνα Φρύσσα και Ευανθία Ξυνού, την Τρίτη 18/08.


Ανάμεσα σε άλλα, ο Δημήτρης Κοδέλας ανέφερε τα εξής:

- Το βασικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το ότι έχουμε ένα νέο μνημόνιο, ένα ασφυκτικό καθεστώς επιτροπείας.

- Βιώνουμε μια τραγική ματαίωση των προσδοκιών και των αγώνων για να αλλάξει πορεία η χώρα.

- Οδηγούμαστε σε μια μεγάλη εθνική και κοινωνική καταστροφή, και αυτό έπρεπε να απασχολεί τους πάντες, με το Μνημόνιο να μας βάζει πιο βαθιά σε αυτή τη διαδικασία. Θα φτωχοποιηθεί μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, διαλυεται ό,τι παραγωγικό υπάρχει.

- Είμαστε μετά από μια μεγάλη ήττα. Η κυρίαρχη ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια μεγάλη πολιτική στροφή και θέλει να υπηρετήσει το τρίτο μνημόνιο.

- Ο δημόσιος διάλογος έπρεπε να ψάχνει να βρει απαντήσεις στα μεγάλα ζητήματα της χώρας και όχι να παίζει ο καθένας με την μικροπολιτική, να εκφυλίζεται η πολιτική ζωή του τόπου και να απομακρύνεται από τα πραγματικά διακυβεύματα της χώρας και της κοινωνίας.
- Να μην το βάλει κάτω ο κόσμος, όσο ματαιωμένος, όσο απογοητευμένος, όσο μπερδεμένος και να νιώθει. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είναι η μοίρα αυτής της χώρας ούτε να είναι αποικία χρέους, ούτε να ζει με μια μόνιμη, διαρκή αντικοινωνική λιτότητα, ούτε να εκποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία της, ούτε να συνεχίσει να έχει ένα μεγάλο παραγωγικό και δημογραφικό πρόβλημα, πρόβλημα μετανάστευσης των νέων ανθρώπων.



- Πρέπει να διατυπωθεί εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο που να δίνει απαντήσεις στα μεγάλα ζητήματα, στο αν θα υπάρχει αυτή η χώρα ως χώρα ή ως χώρος, και αν θα υπάρχει αυτός ο λαός με μια αξιοπρέπεια και μέσα στην χώρα του και όχι μετανάστης σε άλλες χώρες. Δύο δεδομένα υπάρχουν. Το τρίτο Μνημόνιο επιταχύνει την πορεία διάλυσης. Δεν αξίζει σε αυτή την χώρα, αυτή η κατάσταση. Υπάρχουν τρόποι να ξεφύγουμε και πρέπει να παλέψουμε γι' αυτό.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.